Nyår 2009

Go'morgon sötnosar!

Vaknade nyss upp, går in i stora huset och inser ganska snabbt att jag är helt själv.. Åh, älskar det! Jag har ett jävla morgonhumör som heter duga om jag inte sovit bra, och inatt var det inget bra. Så skönt att vara själv, de andra hämtar lilltjejen på stationen i Hässlehåla. Hon har varit hos sin barndomskompis, bara för det så glömde jag vart dom bor. Typiskt mig!

Nå, vad händer idag? Det är nyår, för er som missat. Ikväll blir det fest med dom bästa. Jag är glad och lycklig över att jag får fira ännu en gång med min fina, underbara, vän Niklas. Det är så komiskt, att vi fortfarande pratar med varandra, att vi fortfarande ses då och då - efter allt som hänt. Vi två har en historia som är rörig, rolig, fylld med tårar, hat och svek. Trots detta skulle jag aldrig, aldrig någonsin kunna tänka mig ett liv utan honom. Han är min bästa vän.

Jag och Mette ska äta gott här hemma hos mig innan vi sticker på festen. Tacos och chokladpudding med grädde står på menyn. Underbart gott. Vi ska även göra vid oss tillsammans, kan tänka mig att det blir en massa skratt och trams.


vilken dag!

Sprang runder på väla som en idiot, hittade en ful tunika som fick följa med hem. Då undrar ni givetvis varför jag tog med ett fult plagg hem. 1. jag var grinig för jag sovit för dåligt. 2. började få panik och tog första bästa. 3. ångrar att jag inte köpte en kavaj istället. men det är jag i ett nötskal faktiskt. vill så gärna ha en kavaj till imorgon, men ack ack. detta kommer jag ångra!

Tog tåget från Bjuv innan, fråga mig inte vad jag gjorde där... I alla fall, var glad över att få åka hem och när jag 'äntligen satt ner säger dom i högtalarna att vi får  stanna i bjuv ett tag för att polisen stängt av spåret i Åstorp. Varför visste dom inte och jag började nästan gråta, ville bara hem och har en huvudvärk som heter duga. 25 minuter försenat blev tåget och en irriterad emelie hoppade av i Perstorp för att sen cykla 3 km.. trampade som en idiot, frös fast jag hade varma skor och vantar. näsan var som en isbit och jag svor något fruktansvärt, kommer hem och ser att mina ninisar (kaniner för er som inte kan bebis-språk) fryser. börjar nästan gråta, igen, för att dom måste vara ute. sprang in till mamma och bad att dom skulle få vara på mitt rum, bara inatt. så blev det dock inte, då hon var noga med att berätta att då kommer dom förmodligen dö när dom kommer in, det är ju inte lika varmt ute som inneoch den skillnaden hade tagit livet på dom stackarna. tröstade dom med massor av pussar och några morötter. jag är rätt blödig när det gäller djur och vinter. tänk er själv att vara ute en natt då det är flera minus.

precis tryckt i mig lite soppa och ska snart gå och tvätta av sminket. solade innan men känner mig lika blek och tråkig. ska sen krypa ner i sängen och hoppas att jag somnar direkt, är helt utmattad och ber en bön för att jag inte ska drömma några mardrömmar inatt. det är hemskt att vakna av att man gråter hysteriskt och att man är alldeles svettig. feg som man är vågar inte somna om och ligger med lampan tänd i taket.


en liten lista över 2009

Hittade denna hos Kenza och tänkte att det skulle varit roligt att svara på den.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag sommarjobbade hela sommaren, fyllde 18 vilket innebar en massa vilda  ute kvällar med vännerna. Jag har även utvecklats som person, vågat träffa nya människor osv.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga nyårslöften faktiskt.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, men vet många som gått bort detta året.
5. Vilka länder besökte du? Var bara i Sverige, men blir ändring på det till nästa år.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Jag vill ha min pappa i Skåneland.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Det finns många speciella dagar.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag utvecklats som person.
9. Största misstaget? Finns många..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Hade körtelfeber i Mars-Juni, förkylningar osv.
11. Bästa köpet? Alla mina snygga skor.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat, kläder och fest.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, väldigt mycket gjorde mig glad.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Down är någon den låten som kommer påminna mig om 2009.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har helt klart varit gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Att jag reste och höll kontakten mer med vissa vänner.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Att jag låtit folk trampa på mig.
18. Hur tillbringar du julen? Med min familj och släkt.
19. Blev du kär i år?Ja, det blev jag.
20. Favoritprogram på TV? Gossip Girl, OTH och Grey's.
21. Bästa boken du läste i år? Åh, finns många!
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen aning?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En bärbar dator och massa massa god mat.
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej, faktiskt inte.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Kalas med släkt och sen minns jag faktiskt inte vad jag gjorde. tror jag gick ut för jag fyllde 18.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej, tror inte det faktiskt.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? enligt mig själv tycker jag den är lite små tråkig men har även ändrat ganska mycket.
29. Vad fick dig att må bra? Alla vilda partynätter, mina vänner och min familj.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Brad Pitt som vanligt.
31. Vem saknade du? Min daddy.
32. De bästa nya människorna du träffade? Fia och Mette, ni är verkligen guld värda tjejer! Pia och Jonas, två personer som är helt fruktansvärt underbara. :) Sen träffade jag en massa andra också, ni vet vilka ni är och ni betyder massvis!



Onsdag

Gomorgon... Sovit gott? Det har inte jag. Kunde inte somna och när jag väl gjorde det drömde jag mardrömmar... Wiiho, typ. Vaknade av att hela sängen skakade, öppnade ena ögat och tittade ut - puuh, ingen jordbävning! Nej, för det var mobilen som hade konstiga ljud för sig, la en kudde över och sen somnade jag om i någon minut. Varför är det så skönt att somna om när man just blivit väckt? I alla fall var det L som bara ville försäkra sig om att jag kommit upp, skulle jag tro. Nu sitter jag här, nyduschad och fryser. Ingen härlig känsla direkt. Ska snart börja sminka mig och sen fixa håret - fall i fall liksom. Tänkte sen krypa ner i sängen om jag hinner. Älskar min säng mer än något annat och att sova är guda värt.  Nåja, nog pratat om sömn, jordbävningar och mobiler.

saker ni kanske inte visste om mig...

- jag låter alltid mitt nackellack försvinna av sig själv, skit fult I know...
- måste skiva banen för att kunna äta den, annars blir det bara en massa gegga i munnen... uusch!
- kom på att ovanstående lät väldigt snuskigt.
- jag är galen i armband  och ringar
- kommit på att ju äldre man blir ju mer tråkigare blir julen. var är magin?
- älskar att "träna", dock brukar det vara i två dagar och sen har jag ett uppehåll på några månader för att sen träna i två dagar.
- jag vill flytta hemifrån nu, men kommer aldrig klara av att bo ensam.
- när jag går låter det som en flock elefanter kommer springandes.
- när jag väl börjat prata kan jag inte sluta.
- vill ofta ändra klädstil, köper nya plagg men slutar med att jag aldrig använder dom eller att jag lämnar tillbaka dom.
- hatar förändringar.
- det är min pappa som är "Jocke" i Stockholm Arlanda och jag skulle egentligen vara med i programmet men det blev inte så.
- jag älskar att läsa och kan läsa ut en bok på en dag. dock får ingen kontakt med mig just då.
-  har en väldigt vild fantasi
- kommer bättre överens med killar än med tjejer. alltid gjort och så lär det nog förbli.
- är en väldigt öppen person, inga hemligheter här inte.
- har stora drömmar, en av dom är att bli barnmorska.
- alltid velat bli mamma och längtar ihjäl mig tills den dagen få jag får beskedet att jag är gravid.
- jag tjatade om min 18 års dag varje dag i ett helt år. Hade jag nämnt det en gång till hade Annie mördat mig.
- det var Ronja som valde linje till mig i nian, jag hade själv planer på att gå sam.
- är laktos men har en stor kärlek till choklad.
- kommit på att hockey-killar är stört sköna.
- jag är väldigt envis och får jag inte som jag vill surar jag.
- älskar skor och samlar på skokartonger.

nu orkar jag inte skriva mer, haha!



gammal bild, hösten 08


mesen ems

Nu har jag gjort vid mig, alla smycken har åkt på och kommit på en sak - jag älskar ringar! fingrarna är fulla av dom och det är sååå snyggt. mihi! Ska ta tåget nu med syster till Klippan, hon ska vidare till Fantomen och jag till Wiktor där det blir film. Tror vi ska titta på en skräckis, igen. Sist fick jag sova med lampan tänd. Suck, vilken mes jag är. Hörs senare! Puss.

dagens emelie







lackleggings - vero moda
linne - gina
kofta - gina
öronhängen - h&m
armband - thailand, ur&penn och någon annan affär.

nannig

är helt slut, varit det hela dagen. hängig som jag nämnde innan och otroligt trött i huvudet. precis städat lite, ska ta mig en macka eller två sen krypa ner i sängen och fortsätta att läsa min underbara bok. tar en sovmorgon imorgon också skulle jag tro. jag förtjänar det! lägger upp bilder imorgon och tänkte även skriva ett  "året som gått-inlägg" kan bli ganska intressant att se vad man gjort under årets gång. sov gott, puss.

home

Nu är jag hemma igen efter en lång shoppingrunda. Blev en hel del och tänkte ta lite bilde och visa här i bloggen. Men först ska jag tvätta av sminket, byta om till bekvämare kläder. Även ta en dagens outfit bild. Blev inte att jag och Mette träffades efter, båda var helt slut och jag känner mig hängig. När ska förkyldningen ge med sig?

girls day

Jag och Mette slog våra kloka huvuden ihop. Vid tre blir det tåget in till stan, shoppa lite. Sen ska vi åka hem till mig. Färga hennes hår, göra ansiktsmasker och ha en riktig tjejkväll. Dansa på min systers dansmatta och snacka skit. Det blir med andra ord en riktig tjejdag. Nu måste jag skutta in i duschen annars hinner jag aldrig bli klar. Puss så länge!

sista måndagen....

Har ni också tänkt på att det är sista måndagen detta året? Sista tisdagen, onsdagen osv..  Sen är det ett nytt år. 2010. Jag ser framimot det nya året, det kommer bli grymt!

Studenten, läsa vidare på högskola, sommarjobba så mycket det bara går, resa, umgås extra mycket med mina fina vänner, fyller 19, ta körkort, förmodligen flytta till en egen liten lägenhet (hur fan ska det sluta!?),


Måndag

Go'morgon...

Sovit gott? Det vet vet jag inte direkt om jag har, somnade efter tre. Låg och läste min nya bok - när alla orden blev en enda sörja och ögonen rann kände jag att det var dags att somna. Sov med min stjärna i fönstret tänt, W hade skrämt mig tidigare på kvällen. Brukar inte vara rädd men nu blev det så, suck.

Så, vad händer idag? Jag ska träffa Mette men vi vet inte vad vi ska hitta på faktiskt. Jag är sugen mellandags rean men orkar inte ge mig iväg. Regnar ute och känner bara för att lägga mig under täcket igen och sova bort dagen. Eller kränga massa godis. Får nog ta och rycka upp mig själv faktiskt.

lite tankar såhär på natten...

Studenten om ett halvår. Tanken slog mig nyss, att det inte är lång tid kvar. Sen ska vi ge oss ut i den stora världen på riktigt. Inga fler lov, inga fler sovmornar och inga fler galna dagar i skolan. Vad kommer hända sen? Ska man läsa vidare direkt till hösten eller vänta till våren? Min värsta mardröm är att man kommer vara arbetslös och bara gå hemma. Jag vägrar, hela mitt inre skriker nejnejnej. Jag ska kämpa nu sista terminen, jag ska ge allt och faktiskt satsa med hela min kropp och själ.

Ska man packa alla sina saker, sätta sig på ett tåg och flytta till huvudstaden? Ska man flytta ner till Lund, Malmö eller Helsingborg. Ska man bo hemma hos mamma och fortsätta att vara liten, eller ska man kasta sig ut i vuxenlivet. Jag har lust att bara flytta, att försöka klara sig på egen hand. Jag vet att jag kan om jag bara vill, har kommit in i någon konstig fas i livet som knappt accepteras. Vad har hänt med mig? Vem är jag och vart är jag påväg?

Många tankar snurrar i huvudet, det känns som allt ska sprängas. Hur kunde jag låta allt gå såhär långt? Hela jag har skrikit "slå på mig, stampa på mig och gör vad du vill", nu får det faktiskt vara slut på det. Jag är också en människa och borde accepteras därefter. Alla gör vi misstag, alla gör vi fel och ingen är perfekt.

vet inte ens varför jag öppnar mitt hjärta här, varför jag skriver detta. Jag skulle skriva om studenten och livet därefter men hamnade på en annan väg, fler känslor bara kom. Lite luddigt inlägg men det är så det är, lite luddig men samtidigt kan jag inte sluta le och faktiskt vara stolt över mig själv. Så mycket som hänt den sista tiden och att jag faktiskt står upp än är... Jag är imponerad av mig själv. Jag är starkare än jag trodde.


otur!?

Mina ben är inte vackra, blåmärken överallt. Sist jag kollade hittade jag 20 stycken.På ett ben. Det vänstra. Att jag trillade med cyklen idag två gånger gjorde inte det finare. Mamma menade att jag skulle sluta dricka och jag menar att jag ska sluta gå in i saker och att trilla. Undra om alkoholen kan bidra till detta? Den tål att tänkas på...

Och ville bara säga att Robin är en ko, men det visste ni väl redan?



jag innan Wallmans i fredes.


gurka och elefant.

Vet ni vad likheten är mellan en gurka och en elefant?



- Båda börjar på G, elefanten heter Gunnar.

23 december

Go'morgon! Sovit gott? Det har inte jag... Blev väckt mitt inatten och kunde sen inte somna om, störigt. Städade lite på rummet, sen slog det mig att man faktiskt inte städar klockan fyra på morgonen när man har jullov. Man gör det förövrigt inte det överhuvud taget, när jag väl började plocka upp i hallen skrattade jag för mig själv sen gick jag och la mig. Sov orolig och är trött på att göra det, man blir så trött under dagen sen.

Nå, vad händer idag då? Jag har slagit in julisar och ska snart fortsätta på städningen. Ska bädda rent i sängen och lite sånt där smått och gott. Vid två tiden ska jag ta tåget till Åstorp för att åka till väla sen. Kommer vara äckligt mycket folk och jag undrar lite varför jag ska dit. Men måste... Det är ett måste faktiskt. Behöver lite saker till fredag och kanske sa ska köpa en julis till. Vi får se.


feberfri och hostfobi

Go'morgon alla glada.

Jag har varit på bättre humör, jag har mått bättre och jag undrar när detta ska ta slut? Det är jobbigt att gå runder och vara förkyld, riktigt förkyld snackar vi nu om. Igår blev det julklapps-shopping och när jag kom hem hade jag givetvis feber. Trodde jag skulle dö lite där, drack massvis med vatten, bäddade ner mig under täcket, startade tv:n och sen ringde F, pratade en stund och helt plötsligt ringde min bästa vän. Det brukar alltid bli så, att jag får prata i både hemtelefonen och mobilen samtidigt. Efter mina samtal somnade jag direkt och har sovit dåligt hela natten. Nu är jag lite grinig för vaknade av att jag fick en host-attack. Hatar verkligen att hosta. Det är så äckligt och jag ryser bara jag tänker på det... uuuh.. Blir alltid att jag klöks till slut istället för att hosta.

Just nu håller jag på att tvätta och ska ta itu med ren-tvätten som ligger och skriker efter mig... Sen blir det en riktigt stor städning av lillhuset. Daddy kommer i eftermiddag och ikväll skulle jag byta julklappar med bästa vännen. (Fia för er som inte förstod det) Hur ska jag hinna allt? Jag ska även hinna slå in julklapparna... Puuh, en redig pyssel dag får det bli idag!

livet leker för fulla muggar

Jahapp, då var det måndag igen. Helgen har varit underbar, fantastisk, en upplevelse, helt jävla grymt bra. I fredags hade jag och min kära vän Mette en liten tjejkväll, krängde massa gott, snackade och tittade på The Hills. Att vi knappt träffats på två månader är ofattbart och helt oacceptabelt. I lördags blev det en grym utgång med Fia och the boys. Att man kan ha så roligt med en annan person, det är sinnessjukt bra. (märk att jag är väldigt positiv, men livet är bra just nu. ) Kvällen avslutades hemma hos mig med en massa mys, det var också underbart. Igår träffade jag min släkt på pappas sida. Väldigt mysigt och efterlängtat. Farmor är undersköterska och fick lite tips av henne. Så nu är jag verkligen på g och fick en idé´om hur jag ska kunna minnas allt från ruta ett. Berättar mer om det en annan dag!

Ska snart hoppa in i duschen för att göra vid mig, jag och Jass ska nämligen bege oss till Väla idag. Om det kommer bli en dödsupplevelse eller något roligt vet jag inte än, en sak är säkert och det är att där kommer vara smockfullt och man kommer säkerligen få armbåga sig fram. Ska bli mysigt och roligt att få ha ännu en tjejdag tillsammans med en gammal vän.



Jag och Fia för några veckor sedan.


besök till Skåneland

Pratade nyss med min pappa och han hade kört halva vägen nu, "bara" runt 20 mil kvar. Sen är daddy in Skåneland. Skönt ska det bli och få träffa honom.





jag och daddy sommaren 08


stolskott

Om man tar bort P:et i stolpskott blir det stolskott. Lite finurligt det dära. Sen om det finns något som heter stolskott är ju en helt annan sak. Då blir det lite mer avancerat.

Det var bara det jag ville berätta.

tjejkväll

Ikväll hade jag och Mette tjejkväll, riktigt mysigt och roligt. Blev skratt, fniss, prat och mycket The Hills. Underbart. Funderar på om det blir utgång imorgon, vill så jätte gärna (ser mer framimot det som kommer hända efter i så fall) men ska förhoppningsvis träffa släkten på söndag och kan tänka mig att vi åker i någon sådär vettig tid. Den får jag allt tänka på...

Är trött, grinig och lite tom idag. Får bli att man tvättar av sminket och sen krypa ner i sängen. Läsa vidare i VR och sen sova. Fast jag sov flera timmar innan är jag lika trött. Älska att sova.

Go'natt på er.  puss


lite tankar och funderar.... igen.

ibland vill jag bara stänga av min hjärna. låta den vila och bara få sova eller vara vaken utan att hela systemet ska snurra i 190. igår kväll fick man besök, mycket efterlängtat och mysigt var det. pirrar fortfarande i magen. Blev en sen kväll/ natt och när jag väl skulle somna var jag klar vaken. Räknade får och hade annat skit för mig, till slut slutade det med att jag bara låg rakt upp och ner i sängen och tittade ut genom fönstret. Såg två stjärnor som blinkade och började få tankar om att det symboliserar oss, knäppt va?  Ibland har jag tokiga idér och tankar... ( stjärnorna har inget med besöket att göra, även om det lät så)

Ingenting är som det brukar vara, eller som det varit de senaste månaderna. Istället för att tillbringa min tid i Åstorp är jag hemma. Skönt? Nja, det är det faktiskt på ett sätt. Mamma är ju gladare och jag med. Vet liksom inte vad som hänt de senaste dagarna - eller jag vet men tänker inte berätta! Livet känns lättare och det är inte lika tungt att gå upp på morgonen. Springer nästan upp och det är inte ofta jag sover när klockan ringer. Jag har äntligen börjat se ljuset på andra sidan. Jag klarade det säger jag hela tiden för mig själv,jag klarade mig igenom hela skiten utan attgå under, utan att förlora mig själv. Det kändes så, att man liksom försvann. Man var alldeles tom och kände ingenting. Inga känslor. Alldeles tom. 

Pratade med min pappa häromdagen och han sa att han kände hur stark jag var. Och han har så rätt, jag är starkare än någonsin nu. Jag vet hur jag vill ha det, hur det ska vara och vart jag ska i livet, på ett ungefär. Mina stolpar är utsatta och nu är det bara att kämpa för att ta sig fram. Jag ser framimot det och jag längtar tills studenten, det är då äventyret börjar!

Oj, blev lite mycket känslor men mycket som hänt den senaste veckan bara. Det blir så då, skönt att få skriva av sig och ventilera lite grann. Ibland behövs det. Nu ska jag byta om till lite bekvämare kläder och framför allt varmare, lägga mig i sängen och läsa VR. Läs: sova en stund.



en underlig känsla i kroppen

Jag går runder med världens största leende på läpparna, små sjunger på söta sånger och är allmänt förvirrad. Jag vet inte riktigt vad som hänt med mig, det är något jag inte kan sätta ord på. Någon som kan?

Förmodligen blir det skolan imorgon, ska försöka smita förbi mamma imorgon, hon börjar sent och har mer eller mindre förbjudit mig att gå ut. Men får jag vara inne en dag till och se ut som en svamp så börjar jag seriöst att klättra på väggarna, behöver få lite frisk luft, klä mig i andra kläder än i en tjocktröja, tights och tjocka strumpor. Det roliga är att det är sommartema imorgon och vågar man klä sig somrigt? Eller kommer kroppen protestera mer då? Nåja, vi får väl se vad morgondagen bjuder på. Först ska jag bara skaka av mig feber. Hur man nu lyckas göra det. Förslag?

Nu ska jag ladda upp med lite papper så jag kan snyta mig (vet, inte sådär otroligt trevlig info) och sen ska jag krypa tillbaka ner i sängen, smög ju hit till datan för att prata lite på msn. Mys. Puss på det.



en bild från när vi var ute i lördags. calle är för övrigt världens bästa vän. :)


bara för att jag är så jävla bra!

De från Björkhaga ringde nyss, ska dit den 8 januari för att prata och så. Jag är så jävla glad! Även om det inte blir jobb nu så blir det jobb till sommaren i alla fall, iiih. Hela jag är glad!

nojjig till max

De har inte ringt tillbaka och börjar fundera om jag gav rätt nummer? Ahh.. blir så nojjig när det gäller sånt. Tror jag ska ta och städa lite, överraska mamma tills hon kommer hem senare ikväll och samtidigt få något annat att tänka på. Får även passa på nu när mina små syskon inte är hemma, tror de är hos farmor och farfar.

jobb

Hej bloggen!

Är hemma idag också pga min mega förkylning, började med halsont och övergick sen till en förkylning. De onda i halsen är kvar men det går väl över, låter som en groda/ häxa så dom man pratar med får sig ett gott skratt i alla fall. Ringde nyss om jobb och de skulle ringa tillbaka, får jag inte  bli timmis nu så har jag nog jobb i sommar. Underbart. Men hoppas på att de är i behov av en flitig timmis. Håller tummarna!

vart är min röst?

vaknade nyss, panik för jag inte ringt till praktiken och sagt att jag inte kommer. andra gången det blev så nu, att jag inte dyker upp för jag ligger hemma och är sjuk. ibland ger jag upp, blir så trött på mig själv. det roliga är att jag knappt kan prata - det gör för ont och istället blir det något väsande ljud istället. toppen, jag som har en engelsk-redovisning imorgon. vi får se hur det går. har lagt mig i soffan med mitt täcke och funderar på att sova när jag ringt min lärare osv. många jag måste ringa känns det som.

go'natt

Blir en sen kkväll eller natt ska jag nog säga idag med. Suck, men så är det när någon håller en vaken lååångt över läggdags tiden. nu ska jag ta min onda hals och hoppa i säng, praktiken imorgon men känner att jag nog bara får åka dit och säga hejdå, sen åka hem igen.

städfirman emelie

Före:







Efter:








You are just a lucky loser

Lyssnar på musik och tankarna vandrar iväg precis som de brukar göra. Jag är förvånad över hur jag har reagerat de senaste dagarna. Lite små stolt och kan inte låta bli att säga det hela tiden, imorse stod jag länge framför speglen och intalade mig själv att jag är en vacker tjej som klarar detta. Och visst gör jag det. Har varit med om andra saker som varit tusen gånger värre, och jag sitter ju här idag och skriver om det.  När jag bröt kontakten med min pappa och vi inte pratade på flera veckor, det var verkligen tufft. Även om han bor i Stockholm så är han min pappa och inget barn vill tappa kontakten med en förälder. Det fanns ju vissa anledningar och att jag inte har träffat han sen min kusin student i början på juni är skrämmande. Hur kommer det första mötet bli? Antagligen en stor, lång kram och lite tårar....

Men det som inte skadar allt för mycket gör en stark. Efter varje motgång känner jag att jag klarar av allting, känner mig lite som super-emelie. En super hjälte. (ja, jag har livlig fantasi och försöker få allting som är jobbigt att bli roligt, på något konstigt vis.) Menar, varför skulle en annan människa få leva på min framgång och min vänlighet? När man inte får någonting tillbaka mer än en käftsmäll och lite smärta. Det fungerar inte, man kunde ta sån skit när man var liten och luktade kiss (ett uttryck som hängt med sen jag var liten) men inte idag.

Jag vet exempelvis vad jag vill ha ut av ett förhållande, varför skulle jag nöja mig med mindre när jag vet  att jag kan få mer? Samma sak gäller det när det kommer till vänner, det är så fruktansvärt lätt att man bara ger och ger men man får ingenting tillbaka. Då är det bara att ta sig en funderare, är denna vän verkligen värd att ha kvar. För man kan faktiskt göra slut med en kompis.

Jag har gjort slut med många kompisar, just för att de suger ur en all energi och det vill jag ju inte. Livet blir bara en enda stor röra och man går runder och är sur och tvär. Det är inte så jag vill minnas min ungdom, utan livet ska mer eller mindre se ut som en fest, en fest med lite motgångar och svårigheter. För det är ju livets utmaning, att klara av det och bli starkare för varje motgång man möter.

Min bild av mig själv har förändrats något enormt. Jag vågar chansa mer, bryr mig faktiskt inte så mycket vad andra tycker om mig och gör det jag vill. Jag har även växt något enormt och blivit en fantastisk människa. När jag var mindre trodde jag och fick höra att jag inte skulle komma så långt i livet, jag skulle inte bli någonting. Idag har jag hela livet framför mig, tar studenten om ett halvår och har det mesta planerat någorlunda. Jag tar en dag i taget och njuter. De tog mycket ifrån mig men något de inte kunde ta var mina drömmar.



en liten emelie för ungefär fyra, fem årsen.


Dagens outfit



sjal - snodde den av sis imorgon, gina tricot
tröja - gina
byxor - gina
skor - skopunkten 

och ja, jag gillar gina ;P





Jag är helt kär i mina nya skor, de är fodrade och jag fryser för första gången inte om fötterna. Nu lät det som om mina mamma inte har gett mig varma skor tidigare år men fryser hur lätt som helst så är lite paff att jag inte gör det detta året. Tihi.

egen chokladfrabrik = coolt

Blev en ny kategori i bloggen - Nyheter. Här tänkte jag lägga upp nyheter med mera som intresserar mig och som jag tycker är roliga och intressanta.

Läste nyss på metro om en 13årings om har en egen chokladfabrik i källaren, hur coolt är inte det? Jag som älskar choklad (även om jag är laktosintolerant) hade mer än gärna velat ha en själv, att man inte kom på den idén..

Här hittar ni artiklen.


sjukling?

Somnade på soffan innan och nu vaknade jag med halsont. Känns som knivar i halsen och fryser som jag vet inte vad. Jag har inte tid att bli sjuk nu, min pappa kommer ner till skåneland ihelgen och vill jätte gärna träffa honom. Irriterande att bli sjuk just nu, men vad gör man?

Ruta ett

Imorse var jag mer än trött, men inte så konstigt när jag satt och pratade på msn till tolv. Puuh, men roligt och mysigt var det. Inte haft ett sådant leende på läpparna på ett tag, uppskattades verkligen. Åkte till skolan för att fixa med projektarbetet och äntligen är vi igång på riktigt, ska börja skriva nu och det är så himla roligt. Bestämde oss för att lämna HLR och skriva mer om genetik (stavning?) och vår frågeställning blev bäst. Minns dock inte den exakt nu för har så mycket i huvudet.

Låg och tänkte innan jag somnade inatt och kom fram till att jag är glad att jag tar detta så lätt. Visst, blivit behandlad som en skit rent ut sagt och fått kämpa som en galning för att ens klara av att hänga med i svängarna. Inte konstigt att man mått som man mått, delvis, givetvis beror det på andra saker med. Men det är så himla skönt att inte behöva känna att man är beroende av en kille, att man faktiskt fungerar fast det gör ont och svider lite. Tårarna har slutat rinna och jag blickar framåt. Livet har så fruktansvärt mycket att ge och jag tänker inte lägga mig ner och tro att livet är slut. Vilken knasboll gör det liksom? Livet går vidare och därmed mitt. Gjorde en plus och minus sida med att vara singel, små skrattade när jag tänkte ut det hela.

Fördelar med att vara singel:

♥ Jag kan gå runder i mina fjärilstrosor utan att egentligen bry mig. De är dö fula men så jävla sköna.
♥ Kan sova hur länge jag vill och får ha hela min säng för mig själv (fast det har jag haft endå, men ni förstår)
♥ Behöver inte vara beroende av någon längre, kan liksom komma och gå som jag vill. Kan planera saker utan att först höra så det är okej.
♥ Det är okej att sitta hemma en fredag kväll, själv i sängen och kränga hur mycket onyttigt man vill utan att höra att man blir fet.
♥ Man kan shoppa mycket mer. (pojkvänner har en tendens att gnälla över det)
♥ Det är okej att ha en nattlampa och att ha en lampa tänd för att man ska läsa precis innan man somnar.
♥ Man träffat nytt folk på ett helt annat sätt.
♥ All ens tid går till en själv och vännerna. Blir mer fokus på vänner.
♥ Det är roligare att klä upp sig, dvs sätta på sig nya underkläder, det är ingen som ser man det höjer självförtroendet/ självkänslan och man känner sig dösnygg fast ingen egentligen ser.
♥ Oftast behöver man inte kompromissa så mycket, vilket är en fördel.. Det är så jobbigt att ge upp sina planer för att göra sin partner nöjd, oftast. (men har ingen emot det, inte så jag menade.)
♥ Man har mer kontroll över hela situationen

Nackdelar med att vara singel:

♥ Man får sova själv.
♥ Ingen pussar eller kramar om en.
♥ Man får inte höra lika ofta hur vacker, underbar och allt det dära man är.
♥  När man ligger där i sängen på fredags kvällen har man ingen att krypa nära intill...


Stockholmsbrud i Skåneland runt nyår

Dagens bästa är att älsklings Emelie kommer ner från Stockholm och firar nyår här. Grät nästan av glädje när hon frågade om hon ville ha besök och givetvis vill jag det. Det blir party all night long, fast det är ju inte samma utbud här nere som där uppe - men det ska nog gå endå. Nu får man bara stå ut med väntan...

Och nämnde jag att jag är singel igen?


huvudet sprängs

idag var det lucia i skolan, jätte fin som vanligt och man får alltid piggar på hela kroppen. efteråt fortsatte lektionerna som vanligt och kom hem för ungefär en timme sedan, helt slutt och off i huvudet. ska snart ta tåget till snutte, äta middag med hans familj och sen blir det idol. känner att jag bara ska vara hemma idag och ta det lugnt då jag har en fruktansvärd huvudvärk. 

imorgon blir julbord och sen utgång, de andra laddar för de men helst skulle jag bara vilja ligga hemma och sova. vi får se hur det blir med den biten. puss på det så länge.


ta-hand-om-dig-själv-dag

nu har jag tränat, så nu blir det att pyssla om sig själv lite extra. Ska börja med att ta en lång, varm dusch, raka benen, noppa ögonbrynen, kleta på en chokladansiktsmask och sen fixa naglarna. Skulle ha gjort det de senaste dagarna men inte orkat eller haft lust. Men idag passar det perfekt!



sist jag använde choklad-masken

twilight

Go'morgon.

Igår såg jag new moon, var lite busig och laddade hem den. Dock utan svensk text men det gjorde ingenting för visste exakt vad som skulle hända, har ju läst boken alldeles nyligen. Jag har alltid gillat böckerna mer än filmerna, det beskrivs så himla mycket mer känslor och detaljer. Men filmen var helt klart bra den med. 

På schemat idag så ska jag träna lite, göra vid mig och sen blir det nog en sväng till väla när lill'sis har slutat skolan. Sen ikväll ska jag titta på A's första match med a-laget. Är så stolt över honom, han är ju helt fantastiskt bra. Efter matchen ska jag med honom hem och nanna där, mys till max. Att man kan tycka om en annan människa så mycket, det är lite svårt att förstå. Pirrar i magen hela tiden, tihi.



bild tagen från google.se

träning

Tränade nyss... Är helt slut och ska ta mig en lång, varm skön dusch sen får det bli sängen för min del. Gick på vår sån step-maskin (den är verkligen kanon!) och hade tydligen blandat ihop klockan med kalorierna så fick för mig att jag bara hade gått en kvart men det var visst i en halvtimme. Blev riktigt glad över att jag orkade så länge utan att ta någon paus. Duktiga jag! Sen körde jag lite andra övningar. Varför jag valde att göra detta idag istället för att gå är att det är så kallt ute och är riktigt frösen av mig just nu, men det gick lika bra.   

Känner mig inspirerad och känner att jag blir lite, lite piggare. Får ut lite av all ilskan också, skönt att kunna avreagera sig på någonting.


sovnarkoman

Idag kämpade jag mig upp från sängen, redan när jag öppnade ögonen kände jag att det inte skulle bli en bra dag. Sa det till mamma och hon påpekade mina mörka ringar, suck. Tur att någon uppfann smink faktiskt. På bussen pratade jag och Selina om projektarbetet och vi kom fram till att vi nog struntar i vår första ide, eller det var ju mer än en ide nu men ja. Det ger oss ingenting mer än ångest och stress. Så nu är vi igång och försöker få fram nya tankar, har en ide om hur vi vill ha det men sen måste vi få in något praktiskt i det hela. Lite mer suck...
Kom hem runt halv elva, tryckte i mig någon macka och sen gick jag ut och la mig i sängen. Vaknade nu för en stund sen, sovit hela tiden och är fortfarande tröttis. Blir sängen tidigt ikväll känner jag.

Kvälls tankar

Precis set Ice Age 3, den var faktiskt bra. Började se flickan som lekte med elden men kom ganska snabbt underfund med att jag inte klarar av att se en sådan film nu, inte ännu. Det kryper i hela kroppen och det blir bara jobbigt. Super tråkigt att man är så känslig för allt.

Tänkte nyss på att jag mått hyffsat idag, tror det är för att jag tar en extra tablett mer än vanligt. Tänk vilken skillnad det gör, helt fantastiskt. Eller det är det för stunden, inte i längden. Räcker det med att jag säger beroende? Mina sömntabletter fick jag sluta med snabbt för blev riktigt förbannad bara jag tappade bort eller inte hittade kartongen. Då ringde det en liten klocka i hjärnan....

Berättade igår för tomten (ja, pappa kallar sig fortfarande för det) att jag enbart önskar mig en liten, smidig och bra kamera. En digitalkamera. Sist jag fick en fyllde jag 15 - den är super bra, om du är utomhus. Så det får bli en kamera jag har med när man ska fotografera något ute. Men är det kommer till fester osv så får det bli en ny. Hoppas nu tomten kommer med en i år, önskat mig det innan men det har inte varit det viktigaste på listan tidigare år.

Imorgon är det skola igen och tänkte lägga mig tidigt, typ nu strax. Tror faktiskt inte snutte kommer hit, inte hört något från honom. Men det är okej, får helgen med honom i alla fall - underbart. Skönt att vara ifrån varandra några dagar, det blir så mysigt när man ses sen. Ser ju trots allt honom redan på torsdag i skolan. Då ska jag pussa på honom. Vi sågs i söndags senast men det känns som en evighet. Ibland är det jobbigt att vara kär. man vill vara nära hela tiden.





jag 15 år.


en doft av choklad

Nu har jag packat upp helgen väska, ja är lite seg med det och gjort det mysigt på rummet. Ska tända lite ljus, kleta på en ansiktsmask och sen se flickan som lekte med elden. Fått dille (man säger väl så?) på oboy - har snutte att tacka det för, hehe. Ska även fixa mina naglar och det får bli en riktig tjejkväll idag. Snutte spelar match i K-stad och om han inte är allt för trött så kanske han kommer hit efteråt, det är ju endå på vägen. Hoppas Hoppas!



Jag och pappas hund utanför slottet på Drottningholm - påsken 08 tror jag det var.

en månad ♥

Idag firar jag och snutte en månad. Tänk vad tiden går och att det faktiskt varit vi sen han berättade vad han kände för mig efter en fest vi båda var på.  Hjärtat bankade fort och allt kändes bara så rätt. Tänk att någon kan vara så fin, tänk att han är min. Min drömprins. ♥




Tisdag

Vart tar tiden vägen? HInner inte riktigt med faktiskt.... Imorse vaknade jag tidigt, tidigt så vid 5 var jag ute och promenerade i rask takt i ca 50 minuter. När jag knöt mina rosa gympisar så funderade jag på om jag verkligen var riktigt klok men beslutade att jag endå skulle gå min runda, dock gick jag inte den vanliga för det orkade jag inte och det fanns inte tillräckligt med tid för det. Dagen på praktiken har gått undan och nu märks det hur trött jag egentligen är, suck och pust. Ska äta upp min pizza bit som jag mumsar på (åt det igår men blev över) och sen gå och lägga mig. Känner att all energi är slut och behöver fylla på lite... Hehe.

Skulle egentligen tittat på snuttes borta match i K-stad men blir inte så på grund av tidsbrist från Fias sida och det passar mig utmärkt, hade nog endå inte orkat hålla mig vaken.

move your hands up

Hittade en hel del gamla låtar på mp3 som jag bara inte kunde ta bort, fick en sån där känsla i hela kroppen att jag klarar av allt nu. tror jag behövde röra på mig lite. Perfekt sätt för att avreagera sig och bli av med lite ilska, ska även ut och gå imorgon tidigt på morgonen innan praktiken hade jag tänk. Om det blir så är en annan femma. Håll tummarna för mig att jag kommer upp ur sängen.

När jag var ute och gick så planderade jag lite inför veckan, det blev såhär till slut. 

♥ Tisdag - Ut och gå innan praktiken. Slutar sen runt två, tre tiden. Slappa på kvällen. Kanske ut och gå igen?
♥ Onsdag - Ut och gå på morgonen, sen blir det skola och efter det kanske väla med mamma.
♥ Torsdag - Tänkte mig ha mig en sovmorgon för att sedan gå en runda. Sen får vi se vad dagen erbjuder
Ska även göra klart gamla skoluppgifter. 
♥ Fredag - Myskväll, utekväll med vännerna? Vi får se...
♥ Lördag - Julbord med snutte, hans familj, släkt och vänner?
♥ Söndag - Bara mysa för det är tredjeadvent.

Ovan på allt detta ska jag träffa snutte, det är det som jag längtar allra mest till. Han får mig att le oavsett hur dålig jag mår eller ledsen jag är. Han är den allra bästa och finaste. 

Att jag valt att gå alla dagarna är för att då får jag frisk luft och orkar kanske dagen bättre. Jag tror jag kommer sova bättre också, för just nu är det katastrof på den biten.


rensa bland hjärn spökena

Nu ska jag leta upp en mp3 och ladda den med låtar som ligger mig nära hjärtat för att sen ta och gå en lång runda. Känner att jag behöver komma ut och rensa hjärnan, även om den känns tom så virrar det runder tusen tankar, obesvarade frågor osv, jag måste reda ut detta.

Och har för övrigt stängt av min mobil, den sätts ingång igen när jag ska sova. puss på det så länge.

helgen äventyr

Igår kväll fick jag lite bilder från Fia , det var bilder från lördagens äventyr. Så jag slänger upp dom här. Det var en hel rolig kväll och filmer kommer. Det var så att efter vi lämnat Pascha åkte vi till donkan och där blev det pommeskrig och skjuta papper genom sugrören, min favorit replik var "sluta nu Andreas, skärp dig Andreas. Sluta kasta med maten Andreas. " Att vara nykter med ett gäng killar som är fulla är roligt men väldigt irriterande, haha.









du är världens bästa vän Sofia. <3









Äntligen har man hittat någon som är lika knäpp som en själv.
Tycker om dig baby, du är världens bästa. ♥

kanon heg

Hej!

Helgen har varit kanon, hittat på mycket saker men det får jag sota för nu. Döds trött och blir så arg på mig själv för att jag egentligen inte orkar så mycket. Och jag som älskar högt tempo, suck. Varit ute både fredag och lördag fast fredan blev rätt lugn och en ganska tidig kväll. Igår var jag med boysen medans baby spelade match och sen på kvällen blev det utgång. Dock nyktert för min del och det lärt det bli hela året ut i alla fall, hoppas på att då dricka igen efter nyår. Då borde jag endå vara lite friskare, vi håller tummarna.

Veckan som kommer händer det lite mer än vanligt, på schemat står det praktik, skola, väla, julbord, massa massa mys med min baby. Ska även träffa läkaren och utvärdera hur det har varit nu den första veckan. Känner för att bara lägga av, sluta fungera en stund och sen bara bli som vanligt. Tröttsamt att vara alldeles tom. men jag kämpar på för har faktiskt inget annat val. Och ja, ni får stå ut med att det är lite depp över det hela en tid framöver. puss på er.


go'natt

mitt korta hår står åt alla håll, stora påsar unde ögonen och rödsprängda ögon. Det är dags för mig och tackar för idag. Ska ta mina tabletter sen försöka få några timmars sömn, antagligen är jag klar vaken vid tre inatt. Det börjar bli en vana och mina böcker börjar ta slut. Hur ska detta sluta? Haha..

vi hörs imorgon, det blir en lugn helg med en massa mys och godis. Minns inte sist jag åt godis. Då är det illa.

att sätta sig själv i första hand

Jag har gjort någonting som jag aldrig har gjort tidigare. Jag har stängt av min mobiltelefon. Jag loggade ut från msn, stängde ner facebook, låste in mig på rummet och satte igång twilight. Jag har inte sett den tidigare så tog mig tid till att ladda hem den och sen se den. Jag är en bokmal och har läst andra boken, ja jag vet, man läser ju alltid ettan först - men inte jag. Jag lyckas alltid läsa tvåan eller trean först. Det blir lite av drog, jag ska köpa hem ettan. Böckerna är så mycket bättre, mer levande och de små detaljerna som gör det hela får ingen med i filmerna, inte på samma sätt. Även om filmen var kanon, nu ska jag bara se tvåan på film.

Tillbaka till att jag stängde av mobilen, för första gången på evigheter lyssnade på vad jag verkligen ville. Jag ville vara ensam och då menar jag ensam. ligga-hemma-under-täcket-ensam. Ingen dator, ingen mobil och ingen annan mänsklig individ nära mig. Alldeles ensam. Det var så tyst att jag kunde höra en nål falla, jag bara låg där och tittade ut i det mörka. Jag vet inte, det låter knasigt men jag gillade det. Det var som att hämta kraft samtidigt som man bara lät allt rinna av en, allt det som är jobbigt. Det var som att tanka själen på lite nya krafter, låta kroppen få vara alldeles stilla - återhämta sig.

Det är dags för en förändring, en förändring för mig själv. Att lyssna på sin kropp och sin själ är viktigt. Båda mina liknar just nu ett flygplan som just kraschat. Det ryker, pyser och brinner lite här och var. Snart exploderar det och man kan ingenting göra, jag känner att det är påväg. Explotionen.


Jag är djup. En djup människa. Många känslor. Känslig är nog rätta ordet. Känslomässigt känslig. Ibland kan jag bli lite rädd för mig själv, ibland kommer det väldigt starka känslor som ligger gömt i vanliga fall. Då blir jag glad, inser att jag inte alls är vanlig, jag är också unik. För det är svårt ibland, att hinna med och man känner att man inte räcker till, att man inte är tillräcklig. Det blir lätt så. Speciellt med samhällets syn på individen. Vi ska göra allt för alla samtidigt som vi ska hinna med oss själva. den som kom på det glömde att det är två stora uppgifter och man måste kunna älska sig själv innan man kan älska någon annan. 

Hela dagen har jag ställt mig frågan: älskar jag mig  själv tillräckligt mycket för att kunna släppa in någon så nära? Låta denna person få veta allt. Alla har vi hemligheter, alla har vi något tungt att bära på.  





jag i våras. - 09

det är som att se någon annan

Tänk dig att du studerar en annan människa en hel dag. Vad hon än gör så ser du det och du kan inte låta bli att rynka lite på näsan och ge ifrån dig ett litet konstigt ljud som skvallrar om att det du ser inte är okej, det är inte bra. Du vill så gärna tala om för denna personen vad som blir fel, vad som är bra och vad hon ska jobba på. Alla är vi inte perfekta, långt ifrån men vi kan alla ändra på oss till det bättre.

Så känner jag, att jag svävar ovanför mig själv. Studerar, funderar och försöker förstå. Det är nog svårast att försöka förstå varför. Det finns ju faktiskt inget självklart varför, varför det är så eller varför det blev såhär. Jag vet inte själv och blir så trött för ingenting. Jag antar att det är en del av det hela och att jag inte får sova mina timmar på natten. Att ständigt vakna med en panik i kroppen.  Just nu finns jag bara, jag bara är. Orkar inte tänka och orkar framför allt inte ta för mig av livet. Jag följer bara med och ser vart jag hamnar, det blir bäst så. Minst komplicerat. Är ganskan nöjd med det, nöjd och trygg med att jag har vettiga människor runt omkring mig. Personer som faktiskt varit med om detta själv och kan berätta sin historia. För det är viktigt,att man pratar om det. Man ska prata mycket, nästan hela tiden.

Ibland kan man bli alldeles yr och matt av allt prat, det ingår nog också lite. Att man blir alldeles matt i kroppen och man orkar liksom inte. Det är då jag sover i flera timmar i sträck, det är då jag försöker hinna ifatt de timmarna som jag förlorat under natten. Långt där inne vet jag att förlorar man en timmes sömn får man aldrig igen den, men endå är det som en liten tävling, sover jag en timme så är jag kvitt.

Man är inte sig själv och många gånger vill jag bara skrika rakt ut att jag inte mår bra, att detta inte är okej. Jag vill att alla ska veta, men inte tycka synd om mig. Jag vill inte vara offret. Jag vill vara den som segrar och klarar detta med en klack spark, jag får ju inte förlora. Men går det att vinna samtidigt som känner att man håller på att tappa taget om sig själv? Blir man samma person eller en del av den man var innan försvinner? Så många tankar men knappt några svar.


önskelista till tomten

Imorse kom jag knappt upp ur sängen, hatar det och för minsta lilla kan jag börja gråta. Not fun. Så dagen idag har varit lång och seg, provat en sorts akupunkur där man skjuter in nålarna i örat. Dessa ska då sitta i några dagar för att ge en lugnande effekt osv.. Minns inte riktigt vad hon sa. I e na örat värker det lite men det går väl över tills imorgon får jag hoppas. Har funderat ut vad jag önskar mig till jul. Det är lite  "tråkiga" saker men som jag kommer uppskatta om ett år.

♥ saker till jag flyttar hemifrån, dvs grytor och sånt som man behöver.
♥ ansiktsbehandling 
♥ smycken, dvs ringar, armband och halsband. 
♥ presentkort på ikea
♥ present kort på kicks
♥ kläder
♥ pengar
♥ dator väska
♥ rengörings saker till ansiktet

det var lite av det jag kom på just nu, det dyker väl upp mer kan jag tänka mig.

RSS 2.0