bjud på dig själv!

Jag älskar vädret, det är varmt skönt och alldeles underbart. Vår termometer visade 22 grader innan. Det är sommarvärme. Me like very mycket. Hade föresten NP i engelska idag, skrivdelen. Gick nog inte sådär jätte bra. Hur lätt är det att skriva ett personlig brev på engelska till ett jobb om man knappt vet hur man skriver det på svenska? Nåja, vi håller tummarna för ett godkänt och läraren som läser min lär få sig ett väldigt gott skratt!  Ibland är det bra att bjuda på sig själv...

Slutade strax efter nio och tog tåget hem vid elva då jag höll Selina sällskap. Direkt till banken för att fixa lite viktiga saker, vuxenpoäng till mig. Sen direkt hem för att skriva arbeten, snart klar med ett. Känner mig duktig men motivationen är liten då högen med arbeten bara växer. Men det är lite mer än en månad kvar och den 23 maj kan jag pusta ut för då är allting klart. nu ska jag återgå till mitt arbete om bröstcancer.


my dreams

Vet inte vad det är med mig men har börjat vakna på väldigt konstiga sätt, igår och idag vaknade jag för att jag drog efter andan häftigt. Dagen innan det grät jag och förra veckan igen skrattade jag i sömnen. Mina drömmar måste vara väldigt roliga, sorgliga och hemska.

Kill me

NP Svenska tal,
NP Engelska b x2
NP Muntliga engelska b
NP Matte b
Religions arbete
Samhällsuppgift
Omvårdnadsuppgift
Projekt i bild
Projektarbetet

Ni fattar vad jag ska ägna min onsdags kväll och kommande veckor till?

Måndag 26 april

Hej sötnosar...

Hur har eran dag varit? Min har varit seg och mitt humör har inte varit att leka med. En arbetskollega påstod att man kunde se blixtar i ögonen på mig vid vissa tillfällen. Hehe, så kan det gå när man har ett morgon humör som heter duga och blir väckt på fel sätt. Hörde inte alarmen imorse, sen att jag har typ fem, sex stycken på rad är ju en annan femma, hade helst velat bli väckt med pussar och frukost på sängen. och en riktigt snygg kille, med magrutor och ett hollywood leende. Går det att beställa? Gärna lite muskler och solbränd. Thanks!

Nu väntar jag på att jag ska cykla till stationen, ska ta tåget till Åstorp för att sedan kolla fotboll med Sofia. Hennes man spelar och jag agerar sällskap. De flesta som känner mig vet vad jag tycker om just fotboll, nåja det kan väl bli roligt det med, antar jag! Någon kan ju alltid skada sig eller börja bråka, så det blir lite aktion i alla fall.

Sofia und me.


Det kan inte bli bättre

Min helg har varit kanon. Precis som allting annat är nu för tiden. Det är härligt när man går hand i hand med livet. ♥


dagens outfit



tunika - gt, två årsen
tights - ica.

orkade inte leta upp någonting sådär jätte fint att ha på mig idag och byxor var det inte att tala om. magen gör ont gånger hundra.

Fyndat!





på rean , 99:-. Riktigt fynd!

avsluta meningarna

Jag har insett att min senaste kyss var.. onödig?
Jag lyssnar på.. like - keri hilson
Jag tycker om.. mina underbara vänner och min familj,
Min första riktiga kyss var.. krånglig och blev typ slukad.
Jag avskyr när folk.. ljuger.
Jag gillar.. att skratta
När jag vaknar på morgonen är jag.. irriterad, oftast.
Jag är förälskad i.. mig själv?
Jag kommer alltid att minnas.. alla galna äventyr jag varit med om.
Sist jag grät.. längesen? 
Min mobiltelefon är..  svart
Kärleken är.. ingenting för mig just nu.
När jag går och lägger mig tänker jag.. undra om jag får räkna får inatt igen.
Just nu tänker jag.. Att jag borde duscha... stinky!
Bebisar är.. mulliga och söta
Idag har jag sovit.. till halv åtta.
Ikväll ska jag.. träffa min fru
Imorgon ska jag.. skriva arbeten
Jag vill.. ha massvis med pengar
Jag längtar efter.. studenten, balen och att jag ska få längre hår.
När jag är ledsen tänker jag på.. så lite som möjligt.
Jag tycker om.. att vara onyttig
När jag blir sur.. Är det omöjligt att missa
När jag inte får som jag vill.. blir det liv i luckan
Min säng är.. stor.
Den senaste jag delade säng med var.. emelie
Mina kyssar är.. bra?
När jag är glad.. är jag väldigt glad.
Jag dricker.. sprit
I helgen ska jag.. umgås med vänner och njuta av det fina, men kalla vädret.
Min bästa vän.. är en underbar prick

Lördag 24 april

God morgon bloggen.

Vaknade runt halv åtta imorse, magen kurrade som bara den så jag gick faktiskt upp. Vad hände där liksom? I grunden är jag en riktig morgon människa, älskar att sitta och smaska på en god frukost medans alla andra sover. Tystnaden är magisk. När mina syskon väl vaknar sen blir det liv i huset och den där magiska tystnaden försvinner snabbt. Dock kom pappa2 upp någon minut efter mig, jag hade tydligen väckt honom, hehe. Ojdå!

Ute är det nästan en helt klar blå himmel och sol. Dock blåser det lite, lite. Inte så mycket som det gjort de senaste dagarna. Ska ut sen vid elva tiden, då har solen kommit fram till min favorit plats i trädgården. Ikväll ska jag träffa Emelie. Får se vad vi hittar, något roligt blir det alltid när vi är i farten.

Igår fyndade jag ett par vita byxor inne på gina, 99:-. Jag är kär! Visar er sen.

Måndag 19 april

Hej!

Vilken dag på praktiken, jag har nog aldrig tagit så många ekg på en och samma dag. Drömmer jag inte mardrömmar om det inatt så blir jag förvånad. Påtala om mardrömmar, drömde en riktigt sjuk dröm inatt. Helt sjukt och när jag vaknade så grät jag. Nu kan man inget annat än skratta åt den.

Vad händer mer idag då? Ska till tandläkaren nu vid fem tiden. Ringde och fick en tid innan, sen ringde de och sa att det blivit något fel och en stund senare fick jag beskedet att jag skulle komma endå. Lite små sur sådär och att jag fick en tid såhär sent gör inte saken bättre. Borde skriva på mitt projektarbete men hittar ingen ro till att skriva. Synd att det är blåser kallt ute annars hade jag satt mig i trädgården.

Fick även en liten peng på posten av daddy, väldigt snällt och får ringa ikväll och säga tack. Läser du detta daddy så: Tack!


jag i juni förra året.


Prat om allt och inget

Min helg har varit kanon, precis som det brukar vara. Innan idag stannade jag upp en stund och tänkte efter, är det såhär det känns att vara lycklig? Är det såhär det känns när man älskar livet? Okej, det är jobbigt med vissa saker, men det är bara att bita ihop och se glad ut endå. Livet går inte ut på att hänga upp sig på små saker eller på idioter som försöker förstöra för en. Nej, livet går ut på så mycket mer.

Ifredags blev det promenad vid gröningen med en kär vän, det är oerhört skönt att ha någon som man kan berätta allt för och det var skönt att få prata av sig. I lördags blev det lite party med underbara vänner, förfest hos Gino som var toppen och en utgång som var kanon. Trots min trötthet och "nedstämdhet" så blev det en kanon kväll och bussen hem slog allt. Sov hos Emelie och vaknade till vid sju att jag hade en armbåge i ryggen, härligt? Reste mig upp och konstaterade att jag fortfarande var lite berusad så somnade genast om. Brevid mig låg en snarkande Emelie som tog all plats i sängen.. Nu på kvällen har det varit en massa Kreta prat, bollar hit och dit om vilken vecka vi ska åka. Om vi ska åka en torsdag eller en lördag. Det är inte lätt att få ihop det så det passar alla utan en massa krångel.

Imorgon väntas ännu en praktikdag. Skönt att det snart är slut på både skola och praktik och studenten närmar sig med stora steg. Känner att nu blir det en massa prat om allt och inget. Sängen kallar och aldrig har jag längtat så efter att få krypa ner under täcket.


Emma and jag i sommras, kolla in Denise i bakgrunden!


Lördag 17 april

God Eftermiddag sötnosar.

Inatt var jag mer vaken än sovande, trött som ett svin är jag just nu och vid nio tiden fick jag nog och gick upp. Sen dess har jag hunnit städa lill'huset, varit på ica och gjort lite andra ärende. Planerat studenten, deklarerat och skulle beställa mina balskor men det fungerade ej, så får göra det vid ett senare tillfälle, typ imorgon. Attans bananer att det inte fungerade nu. Jag skulle skrivit på projektarbete men som ni ser har jag lyckats sysselsätta mig just för att undvika detta. Det är knepigt och jag finner inte rätt ord så det blir bara en enda soppa av allting. Sen skriver jag dessutom med Selina och jag vet, att om jag väl börjar komma igång kan jag mycket väl skriva mer än halva arbetet. Och då blir det ju trots allt inget grupparbete, suck. Tror dock inte att hon har något emot det, vi fasar inför att skriva det. Och nej, vi har inte börjat än.

Nu ska jag pyssla om mig själv
, lägga ansiktsmask, måla naglarna och välja kläder till ikväll då det blir lite fest och en utgång efter det. Egentligen är jag inte alls på g och skulle helst av allt vilja gå runder som en mupp hela dagen. Det ändras förmodligen när jag kommer hem till Emelie innan vi drar vidare på förfest.

En bild på mig och min klasskompis My i sommras.


Trött Tröttare Emelie

Vart tog all min energi vägen? Den är som bortblåst och jag är totalt utpumpad. Men vad har jag gjort idag? Absolut ingenting, fixat med mitt hår. Selina kom hit och hjälpte mig, tusen tack! Sen nu ikväll åkte jag och en kompis in till Helsingborg, Gick runder lite där, pratade, skrattade och det var super mysigt. Skönt att kunna ha någon som man kan prata om allt med.

Imorse var jag busig och sjukanmälde mig, jag vet att man inte ska skriva ut sånt i bloggen - men orkade verkligen inte med skolan. Behövde sova då sömnen inte är på topp just nu, komsi komsi! Det händer inget vettigt där endå, onödiga dagar. Meningslöst. Märks att det är knappt två månader kvar, alla blir som zombies och man slutar liksom fungera känns det som. Till och med lärarna verkar trötta och uttråkade. Fast det hade jag med varit som lärare om man hade haft en hög elever som såg mer än uttråkade ut, fast iofs, mina elever hade älskat mina lektioner. Haha!

Lagt blonda slingor i håret vilket resulterade i ett väldigt, väldigt ljust resultat. Det är så att man backar när man ser sig själv i speglen och tänker "Vem fan är det där?", haha! Men rätt så snyggt blev det för att vara fixat hemma. Nästa gång lovar jag mig själv att gå till frisören. Att jag sen har tid på tisdag för klippning och sådär, är ju en annan femma!


Före

Efter


Fredag 16 april

Vita klänningar, flak, cider, champange, studentsånger, glada människor, skrik, gråt, presenter, bal, studentlekar, vattenkrig, mössor, studentkläder, ännu mer sång och skrik. Jag pratar givetvis om studenten. Inatt hade jag en hemsk dröm, vi hade nyss sprungit ut och skulle upp på flaket. Då välter hela vagnen och allt blir kaos. Ingen bryr sig om man blivit skadad utan om klänningarna. Smutsiga, leriga och regnet föll ner som en flod från himlen. Kommer hem på mottagningen, maten är invaderad av små, små insekter, mamma gråter och de andra åker hem och säger att detta var ett riktigt fiasko. Sedan vaknar jag av att min syster väcker mig och aldrig har jag blivit så glad för det.

Studenten är något som många fasar för lika mycket som man längtar ihjäl sig. Det är betyg som ska fixas, klänningar som ska sys eller köpas och samtidigt ska man lyckas hålla sig någorlunda glad. Trots att det är ett full ständigt kaos. För det är precis vad det är i mig just nu; kaos. Jag vet inte varför men jag vill göra denna dagen perfekt. Fråga mig inte vad perfekt är för det vet jag knappt inte själv. Jag tror att dagen blir perfekt om man bara slappar av, släpper allting och bara följer med. Sluta stressa och ta det lugnt, det ordnar sig endå.


om emelie

5 saker jag hatar med mig själv.

- Jag kissar all the time.
- Envis med att skifta mellan att vara blond/ brunett. Slinga själv är också en favorit även om det oftast slutar i katastrof.
- Latare än latast.
- Shoppingberoende.
- Okej då, blir en 6:e, när jag väl bestämt mig för något ska det helst redan vara gjort. Vänta är inte min grej.

5 saker jag älskar med mig själv.

- Mitt leende. Så värt det 1½ året jag hade tandställning.
- Är inte lika blyg som jag var när jag var mindre, även om blyghet tillhör min personlighet.
- Älskar min kropp, visst den är lite dallrig, men det är ju jag!?
- Mina ögon, speciellt när jag sminkar dom mörka, kattögon!

dagens outfit



skinnjacka -H&M
Tunika - Vila, förra året
Leggings - GinaT
Klocka - Guldfynd
Armband - Thailand, Ur&Penn, Glitter

Torsdag 8/4

Jag har precis skrivit klart ett arbete och varje gång jag ska skriva ett halkar jag in på facebook, ska alltid prata en massa skit på msn osv... Ibland är det dumt att man måste göra läxor på datan, måste och måste man hatar att skriva för hand, dels för att jag ändrar mig på mycket under skrivandets stund och dels för att jag får kramp i handen. Mina fingrar är inte som andras, utan har såkallade svanhalsfingrar, de är extra rörliga och kan böja dom lite hur som helst känns det som. Otroligt jobbigt men det är en del av mig så jag har lärt mig att acceptera det. Sedan några månader tillbaka har jag haft hosta, dock har det blivit värre nu och tappar rösten i mellan åt. Just nu gör det ont när jag andas och hostar är riktigt äcklig. Usch, vill bara somna och sen vakna upp som en frisk människa!

Trots allt som hänt mår jag bra, otroligt bra. Har fina vänner som stöttar mig hela tiden och man kan inget annat än att älska dom! Helt otroligt underbara och jag ler bara jag tänker på det. Love.

Tänkte hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig. Mina sömnrutiner är inte bra och jag stressar runder som en liten loppa. Försover mig på mornarna, vilket leder till att jag hoppar över frukosten som i sin tur leder till huvudvärk, gnällighet (heter det så?) och att jag blir trött närmare eftermiddagen. Not good miss Emelie!




Vänskap

De senaste dagarna har jag tillbringat tid med en otroligt fin människa med ett otroligt vackert namn, Emelie Fagerberg. Har en känsla av att detta kan bli en väldigt fin vänskap och det gör att man blir så otroligt glad! Och hon är inte bara en vän utan också min fru. De ni.




Hittade bara denna bilden på oss tillsammans,
från i lördags när vi firade Sannas 20 års dag.

Tisdag 6 april

Efter helgens festligheter har kroppen fått smaka på sin egen medicin. Jag är helt slut körd, alltid är extremt jobbigt och ögonen vill bara falla ihop. Jag är med andra ord dödstrött. Hände ingenting speciellt på praktiken, ett ekg, en op och fick vara med när Sandra hade en massa omläggningar. Otroligt roligt att få jobba med någon som bara är 9 år äldre, det är ingen stor skillnad mer än att hon har en aning mer livserfarenheter än vad jag har.

Igår hos Emelie drack jag inte ens ett halvt glas "vanlig" mjölk, (jag är laktos) och idag får jag igen för det. Herregud vad tarmarna vrider sig och det gör fruktansvärt ont. Inte druckit vanlig mjölk sen jag blev det för över två årsen och förstår att magen får en chock. Visst fuskar jag med choklad men endast i små, små mängder osv. Detta var något nytt. Fy!

Nej, nu ska jag vara lite duktid, städa och tvätta står på schemat!

för just nu är jag stark.




tar ett djupt andetag och känner hur jag blir som en ny person.
det är härligt när man kan avsluta det som varit och se framåt,
just nu har jag många roliga saker att se framimot.
studenten, få ett syskon, börja på högskola, sommarjobb,
möjligtvis flytta in i en studentlägenhet, fester, massa mys
på sommarkvällarna med fina vänner, bal, resa, fylla år...

härlig måndag

Dålig uppdarering, i know! Men har verkligen haft fullt upp. Igår åkte jag till Fagerberg, som också heter Emelie. Tjusigt namn.. Vi snackade en massa och sedan körde vi in till stan där vi mötte upp ett glatt och fullt gäng. Härligt och det var helt okej att vara nykter faktiskt. Tog en shot men det var också det enda, åt på donkan och sedan åkte vi hem. Blev fylletaxi två gånger sen på natten, andra gången var värst. Dödströtta båda två men roligt hade vi.

Imorse sov vi enda till tolv tiden, så länge brukar jag aldrig sova. Svante kom en runda och vi snackade skit. Mycket killsnack, men vi är ju trots allt tjejer. Hehe. Nu ligger jag nerbäddad och tittar på top model, för korta tjejer. Skrattretande egentligen men man kan inte sluta titta!


Det går bra nu.

God Eftermiddag bloggen!

Inte hunnit sitta vid datorn så mycket de senaste dagarna, har blivit korta stunder och bloggen har hamnat lite åt sidan. Men så är det ibland. Trots att mitt hjärta gör ont så leker livet. Jag har varit sysselsatt hela tiden and I like it. Det höga tempot passar mig även om det blev lite mycket igår eftermiddag/ kväll. Men då tog jag tre djupa andetag, ringde ett samtal och sa att jag blev sen. Sen började jag om och kvällen blev riktigt lyckad. Hellre att man blir sen än att man får stanna hemma hela kvällen på grund av panikattag eller ångestattack. Nej tack!

Idag blir det tredje dagen i rad som jag kommer göra Helsingborg osäkert. Huvudvärk har jag, magen strejkar lite och mensvärken har kommit smygandes. Är trött men har hållt igång sen tidigt imorse och sömn har jag inte fått så mycket av. Varit ute och krattat löv, I know - vem fan gör det en lördags morgon, bakis dessutom. Emelie Gustavsson tydligen, hehe..  Nu ska jag fixa hos ninisarna, städa lillhuset som ser ut som tredje värlskriget för tillfället och dammråttorna bygger allt större bo. Men jag gillar dem, det blir lite som ett slags husdjur.. haha!

Senare kommer jag bjuda på en dagens outfit bild, om jag nu hinner vill säga, har en tendes att bli väldigt stressigt i slutet. Nåja, det ska väl gå det med.



I torsdag blev vi lite för berusade på förfesten och en potatis fick bli vår maskot.
Yngve är hans namn och vi sprang runder med vår ny vän hela kvällen. Om vi fick
konstiga blickar? Nej, mer skratt! Igår skaffade Yngve en fru - Elsa. Barnsligt?
Nej, kan jag inte hålla med om. Humor? Ja!


april april... din dumma sill!

1:a april idag. Det känns underbart, bara två månader kvar till studenten, drygt två månader tills jag blir 19 och drygt två månader till jag börjar jobba. Det bästa är att april börjar med strålande sol och näst in till klarblå himmel. Helt gudomligt bra!

Haft ännu en orolig inatt och innan jag somnade hade jag ett vad ska man säga, intressant samtal?! Kommer närmare en vän, vilket känns skönt. Jag är inte ensam om att känna såhär, jag är inte ensam om att vara olyckligt kär. Givetvis inte, korkat att tänka så!? Men känslan är hemsk och den gör ont. Det blir bättre med tiden, säger alla. Det vet jag om men jag klandrar mig själv. Typiskt tjejfenomen, att klandra sig själv och ge sig själv hela skulden?

Nu ska jag duscha och sen försöka äta, några tips på hur man får tillbaka aptiten?



När jag och min bästa vän var vid stranden tog jag lite kort och alla
bilderna på mig såg ungefär ut såhär.... Kan inget annat än skratta!


RSS 2.0