matte b

länge har jag trott att addition är gånger, eller ja sen jag fick höra om additionsmetoden för någon lektion sen....

men fick nyss reda på att det är plus och sånt lär man sig i tvåan, (lågstadiet).

känner vilket mattegeni jag är. not.

tisdag 26/ 1

Go'kväll...

Hur ska jag beskriva denna dag? Otroligt seg och konstig, trots segheten har den rusat iväg och det är snart natti. Fick mycket gjort på praktiken även om det inte var en av mina bättre dagar där, kände mig hur form och var förvirrad mer eller mindre hela tiden. Fick höra att personalen har ingenting att klaga på,  i n g e n t i n g och jag är verkligen en i gänget. Höll på att spricka av stolthet när de berättade det. Jag är stolt över mig själv!

Sitter just nu och myser med lite varm choklad och några mackor. Somnade en stund på soffan iinnan och det var grymt skönt att få sova ut. Dock sov jag inte klart och ska alldeles strax göra mig klar inför sängen. Jag är döds trött. Imorgon väntas en jobbig dag. Men det kommer vi klara av utan några problem, jag håller tummarna,

starta eget?

Innan i höstas precis inna jag fick min depression, ja mina kära vänner, jag talar öppet om det, var jag inne i en period när vården inte var något för mig. Det gick över ganska snabbt men nu har det kommit tillbaka. Varit fast besluten om min framtid en längre tid, att plugga till sjuksköterska direkt efter gymnasiet för att sen jobba i några år och sen läsa till barnmorska. Nu helt plötsligt känns det otroligt tråkigt och jag vill helt enkelt inte. Känns faktiskt inte alls bra, då jag snart ska söka in till högskolor, anmäla mig till högskoleprovet, åka på öppet hus osv. Hatar denna känslan av att inte veta och jag som är lite av ett kontroll freak får panik bara av tanken.

vad vill jag då syssla med iställer för att utbilda mig till sjuksköterska och hela den biten.. Jag vet faktiskt inte, jag har en så stark känska av att resa. Resa runder och bara vara. Besöka olika länder, lära mig om deras kultur, seder och se hur de lever. När jag skulle fylla 14 åkte jag ner till Thailand med en thailänsk familj i en månad. Levde som de gör där. Vi hade en lägenhet mitt i Bangkok, gick på stora marknader, besökte stora varuhus och åt massvis med godis och tittade på tv. Under en vecka var vi ute på landet hos deras släktingar. Det var det bästa på hela resan, att få leva som de verkligen gör. Det var otroligt fattigt men aldrig haft så roligt i mitt liv. Vi besökte skolan som låg några kilometer ifrån, vi gick dit, för oss svenskar var det otroligt jobbigt men de andra barnen tyckte inte alls det var något. Vi åkte även moped, lekte med hundarna och åt massvis med god mat. Besökte munkarna i ett tempel, tillbringade flera timmar där. Han berättade otroligt intressanta saker och ville att jag skulle bo där tillsammans med honom, tackade dock nej! Hehe, allt det där vill jag uppleva igen, fast i olika länder. Det går inte att berätta i ord hur fantastiskt det var. Vi sov två nätter på ett jätte fint hotell, men alla längtade tillbaka till landet, trots att det var fattigt där. Det gick liksom inte att jämföra.

Men vad skulle jag göra efter att jag rest? Jobba som undersköterska? Vända på allt och försöka mig på något annat? grunden till min oro och mina funderingar är att jag är uttråkad. Trött på skolan och det finns inga utmaningar längre. Vart är spänningen, vart är energin och vart finns glädjen i mitt jobb? Jag älskar verkligen att vara på vårdcentralen, men den där lilla extra gnistan fattas. Det gör även det i skolan. Man gör det man ska och sen är det nog med det. Jag har en stor längtan, jag vill bli mamma. Det är inte rätt tillfälle i livet men kan endå inte skjuta bort känslan och tankarna. Har alltid velat bli mamma, till en stor familj. I skolan frågade alltid lärarna vad man ville bli när man blev stor, jag sa alltid polis, vetrinär och mamma. Polis och vetrinär bytades ut mot designer, modell, som ersattes med polis igen och nu sjuksköterska och barnmorska.

Har även egna tankar på att starta eget, massa nya och bra ideér kom upp nu. Spännande, detta är något jag får forska mer om ....

Det blev lite blandat i inlägget, men  kände att jag behövde skaka av mig lite känslor och tankar. Ibland behövs det oftare än man tror.

romantiska emelie.

Ibland undrar jag hur jag tänker och ibland lyckas jag vara riktigt romantisk.... eller?

Pinky: Emelie. Ich will mein Leben mit Ihnen teilen! Willst du mit mir teilen Sie Ihre?
Jag:  Vill du prata i telefon?
Pinky: Va? Det betyder på svenska: Emelie. jag vill verkligen dela mitt liv med dig! vill du dela ditt med mig?

Teilen trodde jag var tala eller möjligtvis prata.

Nämnde jag att jag läst tyska i fyra år?

lite tankar...

I munnen tuggar jag på en gurk macka, i ansiktet har jag en ansiktsmask från Aloe Vera.  I öronen spelas bra musik, lugna låtar. Drömmer mig bort och inser vissa saker. I magen fladdrar fjärilarna och på läpparna har jag ett stort leende. Fingrarna försöker hänga med när jag skriver och det blir lite fel då och då, men vad gör det?

Har försökt locka fram min blogglust men den är som bortblåst. Hittar den inte någonstans och funderar istället på om jag ska bädda ner mig i sängen och se film. När jag först fick upp den tanken, kom jag på att jag kommer sova ensam. Första natten på nästan en vecka. Det låter främmande óch inte alls lockande, ensam. I en stor säng. Enda fördelen är att jag slipper brottas om kuddarna, slipper vakna mitt i natten och inse att jag ligger och små skakar för täcket är borta. Slipper ha någons ben över en (även om det är mysigt) och jag kan ligga mitt i sängen. Enda är det inte sådär jätte roligt, att sova ensam. Trots alla förmåner. Det är skönt att vakna upp brevid någon när man drömmer mardrömmar, vilket jag ofta gör nu för tiden. Funderar på att sätta upp min drömfångare, inbillar mig att den funkar. Och det är magiskt att få morgon pussar när man vaknar. Vem ska ni pussa mig? Får pussa mig själv...


Nå, vad händer i veckan som kommer? Måndag och tisdag är det praktik. Imorgon ska jag fixa min söndriga balklänning. Att den är helt ny gör det hela mycket irriterande, köper man en dyr klänning ska den vara p e r f e k t. Tydligen inte. Onsdag finns inte denna veckan, vill inte ha onsdag och kommer inte alls fungera som en människa. Ni som kommer vara nära mig den dagen få helt enkelt ha förståelse för detta. Dumma onsdag, varför komma så snabbt.....? Torsdag och fredag blir det skola och förmodligen lite extra mys med babe. Helgen är ännu suddig, har en stor lust att gå ut och roa mig. Dansa, skratta och vara sådär härligt halv-full. Well, vi får helt enkelt se. Det är ännu lång dit.




sommaren 08, långt hår och jag saknar det. hatar det korta, just nu går
det inte att göra vid. blir galen! det är även min riktiga hårfärg, härlig färg!

onsdag 20/ 1.

Det är redan den 20:e januari.... vad hände liksom? Nyss var det sommar, jag började trean och inte så längesen var det ju jul/ nyår. Inatten var mysigt och hade bestämt mig för att stanna hemma även idag, så när man blev väckt vid sex tiden för att säga hejdå gick jag och la mig igen. Vaknade kvart över åtta och fick lite panik. Jag ville till skolan och få var lite social med kompisarna. Ringde min lärare och pratade med henne och kände att paniken växte ännu mer - jag skulle missa mycket. Nu är jag hemma från skolan och det enda vettiga jag gjort idag är att ha matte b lektion. Så missade inte sådär mycket som läraren först påstod. Suck liksom.

Borde inte alls sitta här nu utan duscha och sen packa. Blir så otroligt trött på mig själv ibland, istället för att göra det jag verkligen ska så springer jag runder och gör en massa annat, onödiga saker för det mesta.

och angående att texten är så liten där man trycker in sig till kommentarerna - jag vet att det är smått och det ändrades när jag fixade med bloggen. trots att jag inte ens rörde just den koden. Vet inte hur jag får det stort igen men jobbar på det.


min prins.

Tappat aptiten en aning också, inget smakar gott och allt luktar konstigt... Försökte få bort den dära "sjuka" doften genom att ta ytterst lite parfym, men det blev ännu värre. usch! varför kunde inte doktor bara ge mig lite pencillin, det är ju uppenbarligt något fel på mina lungor. Inatt upptäckte jag att om jag ligger på ett speciellt sätt hör man hur konstigt det låter när jag andas.... Undra om han missade det när han undersökte mig?

I vilket fall som helst, om en stund kommer Pinky till mig. Blir mys med film och lite godis om jag inte hörde fel. Hehe, han är bäst. min prins. nu ska jag försöka få i mig lite fil, det enda som lockar nu för tiden. puss.


valår, kan jag bry mig mindre?

Fick nyss höra av min mammas man att jag får rösta år. Mitt svar blev enkelt, kort och väldigt surt:

- jag bryr mig inte.

Svaret tillbaka blev att jag borde bry  mig, visst det kanske jag måste göra. Men är man inte intresserad och faktiskt inte vet ett skvatt  - då bryr man sig heller inte.

Blev väldigt irriterad och muttrade tillbaka att han inte skulle prata med mig mer på en stund, orkar liksom inte höra att jag måste göra det, och det och det. Det känns rent ut sagt förjävligt att man håller på att bli vuxen.

svaghet

- Min största svaghet är att jag har svårt att leva i nuet. Jag tänker ständigt på framtiden och vill bli vuxen nu.

Emelie

Tisdag 19/1

Go'morgon...

Somnade direkt igår kväll, var riktigt trött och hade ont. Ja, ni får stå ut med mitt gnäll. Det gööööör oooooooont! Blev lite smsande med min favorit sen måste jag ha somnat mitt i allt. Drömde om mord och att man var tvungen att gömma sig, helt plötsligt var det jag som var den misstänkte, sprang runder i skogen med ett stort gevär och till slut hittade dom mig, då var jag vuxen men hade samma kläder som när jag var tonåring. Rörigt, trr jag ska skriva ner det hela, drömde även om bebisar. Inte sådär jätte konstigt varför.

Vaknade upp vid halv åtta av att jag fått ett morgon-sms från min favorit pojke. Hatar att behöva sova ensa, tycker inte om att vi knappt kommer ses eller att han jobbar på tok för mycket. Egentligen gör han väl inte det och jag tycker det är super att han har jobb osv, men man saknar ju honom.

Jahapp, vad händer idag? hade tänkt smyga tillbaka till sängen snart och sova en stund till faktiskt, inte för jag direkt är trött utan mer bara för att jag kan. Låter härligt i mina öron. Runt ett tiden kommer min bebis hit, dock får jag inte lov att leka allt för mycket med henne. Vi vet ju inte om min sjuka smittar och vill inte utsätta henne för något, men lite mys kan jag nog allt fjäska mig till.



här var hon inte alls gammal, lilla gumman. du är verkligen perfekt.


vad är värst?

att jag inte får pussa på min snutteunge imorgon när hon kommer för att hälsar på.

eller

att min mage sväler upp såfort jag äter. det gör ont också.

home

Har precis fikat lite med min älskade mamma och lillebror, kanelbullar och cola. mums! har byggt bo i soffan, såfort jag kom hem från doktorn bytade jag om till en stor t-tröja. skönt att slippa byxor och allt vad det heter, höhö.

nå,vad sa herr doktor? har förmodligen en tyst lunginflammation, det menas med att man varken hör något när man lyssnar med stetoskop och det syns inte på crp'n. (snabbsänka) blev grymt besviken när det inte visade något och när han sa att allt lät "normalt". för övrigt tycker jag inte om vårdcentralen här, de som jobbar där borde få en lektion i hur man ska vara när man jobbar inom vården. möta patienterna på ett bra sätt och hur f*n sticker dom egentligen? när man själv jobbar inom det och blir bemött så, nej fy. blir så arg! har lärt mig att sticka patienter, man ska vara försiktig, inte föra nålen in och ut och vara stadig på handen. blev tillsagt att "jag som läser till undersköterska borde veta att man inte ska spänna sig för då låser kärlen sig = inget blod" men är det så lätt när hon köttade in nålen i armen??!?!

jag i tvåan under en op lektion.



jag och Selina på öppet hus i ettan.








lukta illa hos doktorn?

det är varmt och skönt under täcket,  rör jag mig det minsta lilla så gör det ont. endå måste jag ta mig upp från soffan, in i duschen för att duscha snabbt som attan. ska vara hos doktorn halv tio och ska cykla dit. det snöar och är svinhalt på under snön på vissa ställen. härligt. ibland får man lov att klaga, mitt liv är allt annat än härligt just nu. vi hörs när jag kommit hem igen, puss på det.

Måndag 18/1

Tja, tjena, tjabba tjena hallå, gomorgon, helllu, hej.

Morgonen börjar med att jag vaknar och har frukansvärt ont i lungorna när jag andas. Haft det i cirka fyra veckor nu, börjar tröttna på det och i fredags kväll/ natt hade jag så ont jag övervägde att åka in till akuten - men gjorde det inte för att dom hade endå inte kunnat göra något speciellt mitt i natten en fredag kväll/natt. Suck. Så idag sla jag till vårdcentralen här hemma och får skippa prakten. Vill verkligen inte men är trött på att ha ont och måste ju få reda på om det är något. Right?! Ligger nerbäddad i soffan, försöker få ner en lite macka och dricker oboy. hade faktiskt hellre varit på praktiken och jobbat än att ligga här...

och kan meddela att jag har så ont att jag inte kan äta en sketen macka för då sprängs hela bröstkorgen... tummen upp!






lilla doft, var är du?

Igår fick jag låna lite parfym av Emma för jag hade glömt min hemma, typiskt va? Trots att jag nyss duschat, väldigt grundligt till och med, känner fortfarande av parfym-doften. Har försökt att lukta på mig själv, men finner ingen doft!? Blir tosig, var kommer lukten ifrån? Möjligtvis har den byggt bo i näsan på mig.... suck!

aldrig mer....

Kvällen och natten är vild, galen och alldeles underbar. Du somnar på bussen hem efter en kanon kväll och när du sen äntligen får lägga dig i sängen för att få din sömn känns allt helt sjukt bra. När du sen öppnar ögonen efter den här sömnen känner man hur illamåendet smyger sig närmare, huvudet dunkar och allt tycks snurra runder. Du lyckas ta dig till närmaste toalett, ser dig själv i speglen och blir förskräckt. Herregud.... Och man lovar sig själv att man aldrig mer ska dricka...

Varför, varför blir det alltid så att man lovar sig själv det?
Ett löfte som lika snabbt bryts igen.


utgång, jaaaadååå!

Bestämde innan att det blir utgång trots att jag inte är 100... Känns som lungorna ska sprängas och kan inte böja mig fram så ont det gör. Idiotiskt att gå ut då, I know! Men ska vila så länge jag kan och ska bara ta någon  cider, alltså inte bli alkoliserad. Vill bara ut och ha skoj, dansa osv. Ska ut  med Emma, längesen hon och jag gjorde något. I ettan på gymnasiet var vi alltid ute, åkte till Retro ( en klubb i Danmark ) och hade skoj! Nu ska man bara orka ta sig upp från soffan, ingen brådska att göra vid sig men man ska ju upp någon gång.

jag just nu...




jag har hittat den!

Jag har hittat min blivande balklänning.... Tror jag i alla fall. Om en vecka ska jag åka och kolla på den. Håller tummarna för att den ska passa.


over

mina ord har tagit slut.


vi är som dom... fast på vårt eget vis.

"du behöver han men han kan skada dig genom att försvinna, vilket edward gör, hon ber om att få bli en av honom men han vägrar. du vill vara hos han men han vägrar."


babbel babbel babbel

Nå, hur var då dagen?
Fruktansvärt onödigt att ens sätta sig på tåget till skolan. Vi fick våra nya scheman, ingen mer sovmorgon på torsdagar. Tradigt, men det är trots allt bara en termin så jag står ut. Hade sen religion och där bestämde vi bara vad som skulle hända under våren. Lunch, sen sam. Men behövde inte gå dit för det var enbart för de som skulle göra omprov och annat. Sen hade jag en op lektion sista timmen, men den hoppade jag. Inte sitter jag och väntar i flera timmar, för att ha en oseriös lektion!? Tror vi varit på en halv lektion, på torsdagar. Not good?

Jag och Selina åkte hem till mig istället, pysslade med projeket. På bara en timme lyckades vi göra mycket. Många tankar och så, ändrade frågeställning och även inriktining lite. Känns bra nu, som om vi faktiskt har något bra... Nu återstår det att se hur det blir i slutendan, men blir säkerligen hur bra som helst. Gillar föresten det ordet, säkerligen. Använt det mycket på sista tiden, säkerligen. säkerligen. säkerliiiiiiiiiigeeeeen......

Döds trött är jag och måste plugga, svenska prov imorgon. Och knappt öppnat häftet. Bra Emelie, bra... Verkligen, underbart. Har även lite gammalt i op som behöver lämnas in, suck på det. Kanske ska ta och sätta igång så jag inte får plugga hela kvällen och natten.


en cykel , flera cyklar

Visste ni att man inte får cykla hur snabb man vill? Man ska hålla sig till hastigheterna, annars får man böter. Lite smått skrattretande, men cyklar anses ju vara ett fordon.

Tänk då om man skulle vilja cykla på 21;an, där är 100 utanför Åstorp. Det blir att man får trampa jävlar i det.



Torsdag 14/1

Go'morgon bloggen!

Sovit gott? Jag har sovit ganska hyffsat, lite mardrömmar och många funderingar, men antar att det är så när man är tonåring och inte vet hur man ska handla i vissa situationer. (stavas det så föresten, situationer?) Fast jag  antar att ingen vuxen heller vet hur man ska göra, eller vad man ska säga. Det är nog det värsta, att man är tyst mer än man säger något. Det är nog helt okej det också, ibland är blickar, kramar, pussar och närhet mer än ord. Att man bara finns där betyder oerhört mycket. jag ska aldrig släppa din hand, utan vandra med dig hela vägen.

På torsdagar har vi sovmorgon, vilket är skönt. Men nästa vecka, då vårterminen börjar, får vi nytt schema. Det mesta kommer se likadant ut men vi ska få plats med en kurs till och vet inte hur dom tänkt att vi ska få in det... nåja, det återstår att se. jag är redo för att cykla ner till stationen, ska bara borsta tänderna och fixa luggen lite snabbt. Vi hörs senare då jag även lägger in dagens outfit m.m. Ni får ha en toppen dag tills vi hörs igen. Puss!

dagens emelie





bilderna  blev riktigt dåliga, men det får ni leva med.

tunika - vero moda, sytt om den lite, tagit bort ett underlinne som satt fast i den.
linne - vero moda
lackleggings - veromoda
klocka - fått i julklapp för några årsen
armband - ur & penn

såg nyss att allt var från vero moda, haha!

Onsdag 13/1

Sovit oroligt inatt igen och börjar seriöst bli trött på det. Men det är inte så konstigt, händer mycket runt omkring mig just nu. Tunga och alldels för jobbiga saker. Man vet inte hur man ska hantera det hela, så det resulterar i tårar och ont i magen. Även börjat äta, antar att jag "glömmer" det som gör ont för tillfället då. Jag är i alla fall medveten om det och min kropp med, känner hur de där extra kilona smyger sig på...

I skolan var det nästan som vanligt, lika tråkigt och segt. Tyckte att matte lektionen gick bra, hatar verkligen matte och har svårt för det. Men känns som det lossnar en bit för varje gång. Eller så är inställningen bara väldigt bra just idag, ingen aning själv faktiskt. Även gått till studievägledaren samt rektorn om ett betyg som inte är rättvisst satt. Irriterad på läraren då jag fått tjata hela höstterminen om att han ska ändra mitt betyg, jag behöver mitt vg i den kursen. grrr... Blev trevligt bemött av rektorn, hon brukar ju annars inte ha så himlans bra rykte om sig.

Kom hem runt fem tiden, helt trött i huvudet och lyckades få ner lite mat i magen. SKulle tagit tåget vid sex, men flyttade fram det hela en timme. Orkar inte lyfta på rumpan och känner att jag behövde en stund där jag bara satt ner och vilade. Tänkte skriva att det var längesen men det var det ju inte, hehe. Vi fick även reda på att vi ska få en ny lärare i svenska. Igen. suck, då kunde Hilde varit kvar endå tycker man... förjävligt. Tre lärare på tre år, tur att mina betyg inte störs av det. Börjar tröttna allt mer på Klippans gymnasie skola... Nu ikväll ska jag iväg, skriver förmodligen mer när jag kommit hem igen.


världen runt

idag i skolan var vi några som pratade om utlandsresor....

jag: tänk vad härligt det skulle varit att resa världen runt.
annie: jag brukar säga "resa jorden runt" men om du tycker det är bättre med världen så...

i drömmarnas land...

jag har blivit smittad. känner hur det sprider sig i hela kroppen, från hjärnan och ut i armarna, ner i magen och snurra runder. fortsätter ner i benen, ut i alla små delar man kan tänka sig. det är en härlig känsla, man vill aldrig att det ska ta slut. man frågar sig hela tiden om det kommer försvinna, om det bara är en dröm och om man vaknar upp snart. nyper mig i armen för att se om jag vaknar - jag är vaken och det är verklighet.

ler ett snett leende, tittar in ett par underbart fina ögon. försvinner en stund, när jag kommer tillbaka är det snea leendet ett stort leende som tagit över mina läppar. pirrar till i magen, håller kvar blicken en stund till för att sen titta bort i någon sekund. han somnar, och jag fortsätter att titta. kan inte få nog, hur kan någon vara så fruktansvärt fin? hur lyckas han se så fridfull ut när han somnat? vad drömmer han om?

kryper närmare, som om man är rädd att han ska försvinna. ligger alldeles stilla, håller andan en kort stund för att kunna höra han andas. det är som musik i öronen, ler ännu ett snett leende och sluter mina ögon. kryper lite närmare, känner varmen från hans hud. försöker somna, kämpar lite. mne det är som att läsa kinesiska utan kunskap - omöjligt.

jag somnade nog till slut, för väcks utan mjuka läppar längs halsen, upp över kinden, nuddar precis mina läppar, fortsätter upp och slutar med en mjuk puss i pannan. börjar att le, känner hur fjärilarna i magen börjar vakna till liv och undrar hur jag kunde få det såhär bra. frågar vad han gör, vad han tänker på. får korta svar, dig dig och dig. undrar lite varför han tänker på mig. faller tillbaka in i drömmarnas land, hela tiden med ett leende på läpparna....





mvg i svenska?

Jag och syster pratar på facebook...

hon: bara för att du är en rostad makeron...
jag: makeron, vad är det för något!?
hon: ja, makaron (ni vet pasta.. )
jag: haha, men så stavas det ju inte!

blod röda naglar och pepparkaksdrog

Blev ingen träning, nöjer mig med att höra på min syster som varit på gymmet ikväll. Det är ju faktiskt tanken som räknas, eller hur? Målade nyss naglarna röda, älskar röda naglar. Funderade även på att ta mig en varm dusch, men hoppar det idag. Får bli imorgon innan skolan istället, så man vaknar till. Man känner sig även fräschare än om man duschar kvällen innan. Har ni tänkt på hur mycket man faktiskt svettas när man sover?

Även kommit på att jag är beroende av pepparkakor. Varje dag när jag kommit hem, tar jag mig en handfull, ett glas mjölk och sen sätter jag mig i soffan. Doppar varje pepparkaka noga i mjölken, för att sen njuta. Beroende? Kanske, men det är så himla gott. Känner att jag måste bryta denna vanan ganska snart, julen är över och får vänta några månader igen tills det är dags att plocka fram pepparkakorna igen.



tog denna nyss, skrtatar ihjäl mig. Ville ha en kort på mina röda naglar,
men kom på att jag inte själv ville synas på bild. Vilket resulterade i
en jätte hand! Haha


duktiga emelie!

Imorse när klockan ringde ville jag bara dra täcket över huvudet och gömma mig. Lyckades ta mig upp och in i duschen. Blev en snabb sminkning och försökte få till håret. Men det ville inte riktigt som jag ville, så gav upp. Väl på jobbet möttes jag av stressade arbetskamrater, vi var en man kort och jäkla tur att jag finns ibland. Idag har jag arbetat som en av dem. Skötte korridoren själv. Fyllde på, var med på op, rektoskopi osv.. Helt själv,var även själv i labbet mycket och fick ta patienter själv, fick sticka två gånger idag. Så jäkla stolt över mig själv, det var stressigt, stressigare än vanligt men jag var cool lugn, fixade och donade. Fick bra beröm!

Har bara tagit det lugnt nu efter jag kom hem. Bytade om till bekvämare kläder och myser nu i soffan. Funderar på om jag orkar gå och träna på vår maskin. Behöver verkligen men orken eller lusten finns verkligen inte där. Komsi komsi...


blogglust = noll

Precis sett familjen annorlunda på tv:n. Mysigt att sitta tillsammans med mamma och mina två yngsta syskon, avkoppling till max. Idag blri det sängen tidigt då jag håller på att avlida av trötthet. Jag har heller ingen större blogglust idag, vet inte riktigt vad jag ska skriva då jag är ganska tom på ord. Egentligen inte, men det är saker som är privata och hemliga... Vi hörs mer imorgon, puss på det.




jag på nyår, 09/10

Måndag 11 januari

Hade tänkt börja mina första meningar med hur jobbig natten var, orolig och seg. Har glömt mina böcker som jag läser i Klippan. Fick lite panik när jag upptäckte det, älskar ju att läsa men för att läsa måste man ha en bok. Ganska logiskt... Och då tänker säkert ni "men ta en annan bok då", visst det kan jag göra men har läst alla mina böcker minst 5 gånger. Kan dem utan och innan. Hur roligt är det på en skala?

På jobbet sprang jag runder som en yr höna, döds trött och sista halvtimmen snackade jag skit med Emelie. Somnade givetvis på tåget... Och nu känner jag hur det hela börjar spåra ut. Vem fan bryr sig om jag somnade på tåget? När jag endå är i farten kan jag  berätta att jag åt tre mackor direkt när jag kom hem, sen gick jag och la mig i soffan, top model på tv minsann. Somnade precis när de sa vem som vann. Och ja, åt lite pepparkakor efter mackorna med. Har jag nämnt att jag funnit en kärlek till mat? Men ack så dåligt. Känner hur kilona börjar hoppa på men vem fan bryr sig? Inte jag....

Vaknade precis och får ursäkta ett skit tråkigt inlägg, men så är det när man är grinig.


Veckoplaner

Det ser ut att bli en tuff vecka, men så är det när man börjar bli äldre.

Måndag - Praktik, 8.00-17.00
Tisdag - Praktik, 8.00 - 17.00
Onsdag - Skola till runt två tiden, sen brevidgång till 21.30
Torsdag - Brevidgång 7.00 - 14.30
Fredag - Skola 

Sen ska jag och Selina börja skriva på projektet, satt med det lite i lördags och efter två och en halv timme gav jag upp. Det är roligt, men ack så tidskrävande. Och sen får vi se vad helgen bjuder på. Snackat lite om att ha en "tjej-helg" eller i alla fall en tjejkväll. Vi får helt enkelt se vad som händer och fötter.


tillbaka till verkligheten

De senaste dagarna har jag levt i en dröm, en underbar dröm. Tyvärr går verkligheten in imorgon och förstör magin lite. Men jag klagar inte, ska bli skönt med rutiner och allt vad vardag innebär. Och framför allt ska det bli roligt att få komma tillbaka till praktiken. Saknat mina kära arbetskollegor och jag är ivrig på att få ge allt jag har. Ska även lägga ner mycket tid i skolarbetet, känner att jag inte kan slappa mer nu, för det börjar bli allvar på riktigt. Ska även ta mig en riktig funderare vart jag vill läsa vidare sen. och en fågel viskade i mitt öra att det inte kommer bli i Skåneland...


Lördag 9 januari

Automatiskt har jag börjat vända tillbaka dygnet, går och lägger mig i tid och går upp i tid. Ganska skönt faktiskt, jag är ju en morgon människa innerst inne. Men nu känner jag hur trött jag är, vaknar ofta på nätterna och för varje gång är det svårt att somna om. Suck.

Igår köpte jag tredje boken i Twilight serien... Älskar att läsa, är en äkta läslus. Det komiska är att jag inte läst ettan!? Lyckas alltid köpa eller låna tvåan eller trean först, sån är jag. Men har ju sett ettan på film, så det räknas väl lite grann antar jag, får köpa den senare eller något. Kommit ungefär halvvägs i boken, mmh - jag läser fort.


nu är jag på gång!

Pratade nyss med Pinky i telefon... Ett väldigt, givande samtal!? Om mat, lite jobb och annat smått och gott. Sen att det var andra gången vi pratade idag är ju en annan femma.

Var på "arbetsintervju" innan, eller vad man nu ska kalla det. Kände mig så dum för stod och knackade på helt fel dörr, var nära på att gå hem när jag hittade den rätta dörren.. När jag kom in blev jag visad runt för hon jag skulle prata med var inte där. Och måste säga att det är otroligt mysigt där, stora fönster osv i den gamla delen. Helt annorlunda mot det stället jag sommarjobbade på i sommras. Fick tre brevidgångar att börja med, två nästa vecka och en veckan efter. Krockar med skolan lite men det får gå, är ju bara tre gånger nu att börja med... Lite ångest över det faktiskt. Nåja, vi får hoppas på det bästa.



när vi hade utklädnings dag i skolan, till fotograferingen.

tramsig?

Håret - check! Kalender och annat bra-att-ha-saker. - Check! Schema. Check! Emelie. Check!

Hörs när jag är hemma igen!


hjäääääääälp!?

Nu börjar jag bli nervös på riktigt.... Kommer jag gå in genom rätt dörr? Vad kommer dem säga? Hur blir det? Kommer jag börja stamma, snubbla eller säga något olämpligt. Detta är rena tortyren.....

Och ja, sa jag att mitt hår inte vill som jag vill? Står åt alla håll och kanter och att starta min bäst vän plattis är jag inte så förtjust i. Suck.




Fredag 8/1-10

Go'morgon kära läsare.

Precis vaknat, eller ja för lite mer än en timme sen. Ställde klockan på halv nio, var redan vaken så låg och "väntade" in att alarmet skulle börja.. Så piper det till två gånger, lågt och fnuttigt!? Va fan liksom. Måste ändra det, för när praktiken/ skolan kommer igång igen nästa vecka kommer jag inte vakna till det lilla ljudet...
Nå, vad händer idag? Jo, jag ska iväg nu vid 11 på lite hemligt uppdrag. Ska bli spännande och har en liten klump i magen, hoppas att det går bra, hade suttit fint i papperna sen. Väldigt fint faktiskt.  Ska försöka få i mig lite frukost, sen kleta på lite smink och bege mig iväg... Skriver mer när jag kommit hem igen!

mys mys mys

Sitter i soffan, ny duschad och ren. Tror jag har feber eller början till det, det gillas inte kan jag säga! Nu ska jag äta chokladpudding och krypa ner i sängen. Har för mig att det går någon film på trean, har även en ny VR tidning. Mmmh, mys på hela denna kvällen.


laktosmage

Ligger i soffan under en mysig filt, känner att man är sugen på något gott och onyttigt. Letar igenom godis-skåpet, ingenting. Tittar i kylen. Inget gott. Öppnar frysen. Ser ett oöppnat packet med laktisfri jordgubbsglass. Känner hur det vattnas i munnen, slevar upp ett stort berg i en skål. Tar första skeden, in i munnen - spottar ut det lika snabbt. Det är inte konstigt att  vi med laktos mage väljer att äta vanliga produkter, med det menar jag att laktosen ej tagits bort.

För vem fan vill äta glass som är som mjöl i munnen? Dricka mjölk som luktar fis och avstå från choklad?

Nu har jag i och för sig inte druckit den hära vanliga mjölken sen jag fick reda på att jag var laktosintolerant, men ni förstår vart jag vill komma...



laktos mage. det var värre än det ser ut att vara!

vi har våra minnen kvar

Igår såg jag det med egna ögon, stod utanför och bara stirrade. Huset. Mitt barndomshus. Där växte jag upp, jag har så många minnen från det huset.  Nu är det borta, bara rester kvar. Vi har inte bott där på några år men det har endå varit "vårt Vedby-hus". Det  sägs att ägaren själv tände på - jag förstår honom! mer tänker jag inte berätta på den punkten, men förstår honom. Det var ett hemskt hus, trots alla minnena.

Här är en artikel om branden



bild lånad från HD.se

under ombyggnad!

Håller på att bygga om här i bloggen, därför det kommer se knasig och rörig ut ett tag.

massa mys ute på en sjö

Igår blev det skridskoåkning på en sjö, så himla mysigt. Vi var ett stort gäng, Vi var väl runt 15 stycken som åkte, grillade korv och hade roligt. Det blev ishockey för grabbarna men i slutet försökte även jag och Emelie oss på det. Åkte ut alldeles för långt på sjön egentligen, men det var roligt och något jag vill göra om snart igen! Tror jag åt närmare 8 korvar, kränge I know.. Men det är så himla gott när man äter grillad korv ute vid en brasa man själv gjort. Elller det var jag ju inte jag som gjorde den, men ni förstår. Hehe. På kvällen var vi alla så frusna så det blev kränge mat - kycklingtallrik och sen rakt i säng där kvällen spenderades.

Vaknade tidigt imorse, lyckades somna om. Vaknade strax innan nio och tåg tåget hem. Fick gå hem, kallt och jobbigt. Känner att jag har träningsvärk i ena ballen (skinkan) och halsen gör ont. Blivit förkyld igen, attans bananer! Sitter just nu och dricker oboy och ska bädda ner mig i soffan och slänga på en bra film. Skulle skrivit på projektarbetet idag men det blev flyttat till imorgon. Passar nog bättre för oss båda då ingen av oss känner oss krya för att skriva.



medans de höll på att ta bort snön från isen så vi kunde åka
sprang jag runder, gjorde pirutetter (stavning) och gjorda
hjärtan på isen.





brasan som vi alla mös runt... 


fler bilder kommer sen när jag fått dom.

emelie i hög person


finns det något bättre?

Ååh, helt underbart väder ute och jag tog en del kort. Dock bara lite flum, snöänglar och så. Tänkte hoppa in i duschen, hänga lite tvätt och fixa mig lite sen ut och ta lite kort. Ska bara hitta batterier till kameran, suck. Dom har försvunnit, hade en del kvar och undrar vart dom är!? tror jag har en liten aning faktiskt....

Jag har lust att skrika ut all ilska som finns i kroppen, går runder och bär på en hel del. Nästan bud på att traska ut i skogen här bakom huset, skrika och ha mig för att sen gå in och dricka varm choklad.
Men så roligt ska vi inte ha det.

liten på nytt....

Nu ska jag och min lillebror ut i snön och leka lite. Han har gnällt och tjatat ett tag nu, så får väl ge med mig.



denna snögubben hittade jag på stationen för några veckor sedan, haha!

sms

Alltid när jag får sms och inte är nära mobilen, kommer min lillebror i full fart:

- ems, du fick sms.. du fick sms.. HAALLLÅÅÅ DU FICK SMS!

sen försvinner han lika snabbt och man hinner knappt reflektera över vad som just hände. Det hände alldeles nyss och ligger här i soffan och små skrattar för mig själv. Ibland är småbarn för roliga.

Dröm sött

Nu blir det sängen, ska läsa klart boken idag tänkte jag. Sov gott!


bebismys

Det blev många pussar på lilla Tea ikväll, så himla mysigt och bebisar luktar gott. Dagens pussande på bebis - check!  Åt en massa frallor och provade en himlans massa produkter, bland annat en skrub. Bebis händer nu. Tea somnade i min famn precis innan vi skulle åka, hon var dödstrött men envisades med att vara uppe. Ville ta med henne hem, men Åsa ville nog inte ge bort henne... Får bli när hon blir lite äldre och får jag ett jobb snart kommer jag skämma bort henne något fruktansvärt.

Just nu har jag parkerat i soffan och lär inte flytta på mig på ett bra tag. Ögonen öppnas och stängs, dom rinner och jag gäspar allt oftare. Kanske dags att sova? Minns inte sist jag sov innan tolv, ibland är det dumt med lov. Numera är läggdags vid tre på natten. Och uppstigning runt ett tiden på "morgonen" En ät och sov klocka som Skalman har skulle inte suttit fel faktiskt.

Ska kolla tågbiljetter och sen ringa pappa, fast det får nog bli imorgon. Ingen energi till att vara social, sagt till att ingen får prata med mig mer ikväll. Är rikigt irriterad och trött. Mamma tycker jag är tramsig som håller på och visst, det är tramsigt att säga till att ingen får prata med mig, men vill dom undvika att jag "skäller" på dom så... Jag har ett humör som heter duga. Nu kom jag på andra tankar, jag skulle säga att jag vill upp till Stockholm på sportlovet och då passar det att beställa biljett redan nu snart. Får se om pappa har sin långa eller korta vecka då bara..


seg - segare - emelie

Go'morgon.

Självklart är jag medveten om att klockan är runt fyra och att det inte är go'morgon utan god eftermiddag (tänk er en sur tant som säger det, så otroligt fult!) Men vaknar man efter ett och har precis ätit frukost, enligt mamma var det middag, så blir det go'morgon. Nå, nu ska jag inte fortsätta diskutera det... Under mina fyra timmar som vaken  har jag letat balklänning, hittat massvis med fina, underbara, otroligt fula och hemska klänningar. En riktig blandingar av festligheter. Dock får jag inte den som jag verkligen vill ha. Jag tillhör den kategorin av människor - när vi ser något ska vi ha det till varje pris. Tyvärr blir det inte så, om jag nu inte hostar upp 3500:- bara sådär. Sen är det inte sådär lockande och ha en dyr klänning när man har bara ska ha den i några timmar. Föresten, mamma dog när jag sa att man festar efter balen.... Stackarn.

Blivit helt kär i 3 doors down. Det har jag i och för sig alltid varit, men bara lyssnat på några enstaka låtar. Nu när man har spotify så blir det att man lyssnar igenom alla deras album, just nu har jag fastnat för ablumet de släppte 04. Underbart!

What they say
What they know
What they think won't ever bring me down.
This life is mine.
And I am my own.

Fastnade för just dessa meningarna, stämmer in så otroligt bra. Jag fastnade för meningarna redan när jag hörde låten första gången och har alltid tänkt tillbaka om det skulle kännas tungt. Tänk vad lite ord kan hjälpa, eller så är man så stark i sig själv redan, fast man inte själv är medveten om det och man tror att det är orden som gör en starkare. nu pratar jag snart i nattmössan... eller jag gör nog redan det, är på mitt filosofi-humör idag.



såhär ser oftast mina bilder ut jag tar på mig själv - halv suddiga och ett fejk leende.

ska man sno saker, så gör det med stil.

Igår kväll när jag kom till Perstorp för att hämta min cykel, som stått på stationen sen nyår, fick ett gott skratt. Någon hade snott min sadel. Började as garva och ringde mamma.

- Ja, Emelie... Försök inte cykla iväg i alla fall.


2009 - ett år fullt av minnen

2009 var ett galet år och jag minns seriöst inte vad jag gjorde januari - maj. det finns knappt några bilder och därför börjar jag i maj istället.

Maj
Vi hade tjejmiddag hos Denise för hon fyllde 19, galen kväll med en massa dricka och goa skratt. jag sa farväl till brunett-emelie och blev blond.








Juni
I juni tog min kusin studenten, jag fyllde 18 och började umgås mycket med Jass. Började även jobba. Livet var härligt och fullt med en massa äventyr. Pappa kom ner till Skåne och jag tappade 7 kilo på min lilla kropp.


















Juli

Jag lärde känna nya vänner och livet rullade fortfarande på. Jobbade som en galning och var sällan ledig, trots detta lyckades jag endå ha ett bra liv socialt. Grillning på stranden, biobesök, Helsingborgsfestivalen och en massa fester. Torparedagarna och tittade på en Victoria Secret visning.



























Augusti
My och Rebecka hade 18 års fest med tema, jag och Fia började festa med Jp och boysen. Vi åkte till Fia och Addes farmors stuga, hade en mysig helg med mycket galenskaper. Började trean, slutade jobba och färgade håret brunt igen. Sommaren började lida mot sitt slut.



























September
Jag började praktiksera på  vårdcentralen i Åstorp, blev en del vilda utgångar och en massa annat skoj. men det bästa var att jag fick en lillasyster.







nu orkar jag inte lägga in mer idag, får ta resten en annan dag!

2 januari

Go'morgon..

Kom hem sent inatt, efter en massa mys i Klippan. Det var efterlängtat att bara få ligga ner i en säng och inte göra någonting, mer än att titta på film då. Det blev fyra filmer, skratt, tror vi somnade till en stund och ännu mer skratt. Krängde en massa godis, chips och drack fanta. mums! Satt på stationen i en evighet och väntade på mitt tåg, som aldrig kom. Mycket märkligt och ibland undrar man hur skånetrafiken fungerar, suck. Fick åka bil hem, åt chokladpudding när jag kom hem. Mycket gott och somnade sen efter att ha läst några sidor i boken.

Vaknade sent idag och förstår faktiskt inte hur jag kan sova så länge när jag annars är en morgonmänniska. Det kommer bli tufft sen när skolan börjar. Tänk, nu är det verkligen ett halvår kvar till studenten. E t t h a l v å r. Kan inte förstå det, det gör man nog inte förens efteråt! Ska börja planera inför hösten och fixa och dona. 2010 är det året jag längtat till och det kommer bli ett kanon år!

Ikväll kommer det hit lite gäster, mammas kusin och hennes familj. Vi ska äta gott, det jag ser framimot mest - maten. Älska mat liksom. Nej, men det ska bli trevligt och roligt. Sen ska jag också träffa baby, vet dock inte vad vi ska göra idag. Film tror jag vi sa, men man vet ju aldrig! Nu ska jag försöka gömma mig, mamma städar och håller på - hjälp! Jag orkar verkligen inte...



jag på nyår.


RSS 2.0